Knedle od sira – ove knedle mogu biti prilog mesu, ili ih možete jesti slatke pošećerene i uz dodatak cimeta ili oraha. Knedle su mekane i tope se u ustima.
Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>
Knedle od sira – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Knedle od sira – ove knedle mogu biti prilog mesu, ili ih možete jesti slatke pošećerene i uz dodatak cimeta ili oraha. Knedle su mekane i tope se u ustima.
- 500 g mladog kravljeg sira (( može i ELLA sir ))
- 2 kašike hlebnih mrvica
- 2 kašike griza
- prstohvat soli
- 2 komada jaja
- po potrebi oštro brašno
Za posipanje:
- hlebne mrvice (po želji)
- šećer (po želji)
- ulje (ili maslac, po potrebi)
- cimet (po želji)
- orasi (po želji)
- Siru, koji treba da je što suvlji, dodati mrvice, griz, so i sve dobro sjediniti.
Ostaviti ovu smesu 30 minuta u frižideru, dodati jaja i po potrebi brašna da se dobije mekano testo. - Od testa praviti knedle, spuštati ih u osoljenu vodu koja ključa. Kuvati ih dok ne isplivaju
na površinu. To je od 10-15 minuta.
Kuvane knedle prosušiti na kuhinjskoj krpi ili papiru i uvaljati ih u mrvice koje ste ispržili
na puteru ili ulju.
Služiti ih još tople u slanoj ili slatkoj varijanti. - Ako imate više vremena i želite iznenaditi svoje goste ili ukućane, knedle možete puniti ili ih poslužiti uz krem od vanile i sos od bobičastog voća.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!