Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Knedle sa šljivama – Jelena Nikolić

0

Knedle sa šljivama – po bakinom receptu.

Knedle sa šljivama - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Knedle sa šljivama – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online
Knedle sa šljivama - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Knedle sa šljivama – Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Knedle sa šljivama - po bakinom receptu.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 40 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 30 minutes
Broj osoba 30 komada

Sastojci

  • 1 kg krompira
  • soli malo
  • 50 g margarina
  • 2 komada jajeta
  • 5 kasika pšeničnog griza
  • 500 g brašna 400 - 500 gr
  • 150 g prezle
  • ulje za prženje
  • 30 komada sljiva manjih

Uputstvo za pripremu

  1. Krompir oljustiti, oprati, iseci, skuvati u posoljenoj vodi, ocediti, izmiksati, umesati margarin i ohladiti. Dodati jaja, malo soli i griz.
  2. Zatim postepeno dodavati brasno i umesiti testo (da se ne lepi za ruke, ali i da nije pretvrdo).
  3. Odvajati komade testa, na dlanu rastanjiti, na sredinu staviti sljivu, praviti kuglice, uvaljati ih u brasno i odlagati na tacnu.
  4. Spustati ih u dublju serpu, u kljucalu vodu i kad izadju na povrsinu, kuvati jos 3 minuta.
  5. Vaditi ih iz vode, uvaljati u prezle i proprziti na ulju.
  6. Posluziti kad se prohlade. Posuti secerom Prijatno!
  7. Umesto sljiva moze se staviti pekmez, krem, kajsija, sir...
    Knedle sa šljivama - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.