Kocke sa šunkom – Ivana Pešić

Kocke sa šunkom – mekane i ukusne!

Kocke sa šunkom – Ivana Pešić

  • 300 g brasna
  • 20 g svezeg kvasca
  • 1 kasicica secera
  • 2 dl mleka
  • 0,75 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 150 g sunke
  • so
  • susam
  1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko,secer,izmrvljeni kvasac i kasicicu brasna. Dobro izmesati,prekriti krpom i ostaviti na toplom da nadodje. U vanglicu za mesenje sipati brasno,dodati so i promesati. Zatim dodati ulje,jaja i nadosao kvasac,pa umutiti mikserom
  2. da se dobije ujednacena gusca smesa. Tepsiju obloziti pek papirom pa razliti u nju polovinu pripremljene smese za koru. Preko smese poredjati sunku pa preliti preostalom smesom za koru i posuti susamom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Kad se
  3. prohladi iseci na kocke.

Ivana Pešić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kocke sa šunkom – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.