Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Koh sa jagodama – Kristina Gašpar

0

Koh sa jagodama – koh od griza se najčešće preliva zagrejanim mlekom u koje se dodaje šećer. Zapravo, imala sam u planu da napravim baklavu sa voćem, ali s obzirom da je bilo kasno i da prodavnice nisu radile (a nisam imala kore), odluka je pala – koh sa voćem.

Odlučila sam da napravim voćni koh – bez mleka. Od voća možete koristiti ono koje volite. Preporučujem crveno voće. U zamrzivaču sam imala jagode i višnje i rešila da ih potrošim. Ukoliko koristite sveže voće, dodajte još 1 dl vode, okvirno.

Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Koh sa jagodama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Koh sa jagodama - koh od griza se najčešće preliva zagrejanim mlekom u koje se dodaje šećer. Odlučila sam da napravim voćni koh - bez mleka.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 3 hours 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin secera
  • 6 kašika griza punih

Preliv:

  • 150 gr višanja bez koštica
  • 150 gr jagoda
  • 8 kašika šećera ili po ukusu
  • 4,5 dl vode ili više

Uputstvo za pripremu

  1. Belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer (plus vanilin) i mutite dok se on ne otopi. Na kraju dodajte žumanca i mutite mikserom kratko. Umešajte griz.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  2. Pleh okvirnih dimenzija 20 x 30 cm premažite uljem, pospite brašnom i izlijte koh. Pecite ga u zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180 stepeni.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  3. Dok se koh peče, pripremite preliv: jagode iseckajte na sitnije komade, dodajte višnje (bez koštica), vodu i šećer. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, od momenta početka vrenja.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. Pečeni koh prelijte mlakim sirupom.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  5. Voće možete izblendirati i premazati koh ili ga zajedno sa prelivom sipati preko koha.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Koh treba da odstoji nekoliko sati. Najukusniji je kada se dobro rashladi u frižideru.Ako vam ne prija mleko ili ga ne konzumirate iz nekog razloga, ovako pripremljen koh je pravi izbor za vas.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.