Koh sa jagodama – Kristina Gašpar

0

Koh sa jagodama – koh od griza se najčešće preliva zagrejanim mlekom u koje se dodaje šećer. Zapravo, imala sam u planu da napravim baklavu sa voćem, ali s obzirom da je bilo kasno i da prodavnice nisu radile (a nisam imala kore), odluka je pala – koh sa voćem.

Odlučila sam da napravim voćni koh – bez mleka. Od voća možete koristiti ono koje volite. Preporučujem crveno voće. U zamrzivaču sam imala jagode i višnje i rešila da ih potrošim. Ukoliko koristite sveže voće, dodajte još 1 dl vode, okvirno.

Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Koh sa jagodama – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Koh sa jagodama - koh od griza se najčešće preliva zagrejanim mlekom u koje se dodaje šećer. Odlučila sam da napravim voćni koh - bez mleka.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 3 hours 40 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 4 komada jaja
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin secera
  • 6 kašika griza punih

Preliv:

  • 150 gr višanja bez koštica
  • 150 gr jagoda
  • 8 kašika šećera ili po ukusu
  • 4,5 dl vode ili više

Uputstvo za pripremu

  1. Belanca umutite u čvrst sneg. Dodajte šećer (plus vanilin) i mutite dok se on ne otopi. Na kraju dodajte žumanca i mutite mikserom kratko. Umešajte griz.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  2. Pleh okvirnih dimenzija 20 x 30 cm premažite uljem, pospite brašnom i izlijte koh. Pecite ga u zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180 stepeni.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  3. Dok se koh peče, pripremite preliv: jagode iseckajte na sitnije komade, dodajte višnje (bez koštica), vodu i šećer. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta, od momenta početka vrenja.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  4. Pečeni koh prelijte mlakim sirupom.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
  5. Voće možete izblendirati i premazati koh ili ga zajedno sa prelivom sipati preko koha.
    Koh sa jagodama - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Beleške

Koh treba da odstoji nekoliko sati. Najukusniji je kada se dobro rashladi u frižideru.Ako vam ne prija mleko ili ga ne konzumirate iz nekog razloga, ovako pripremljen koh je pravi izbor za vas.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.