Kokos griz kolač.
Kokos griz kolač, sastojci:
Za koru:
- 300 gr mlevenog keksa (plazme)
- 3 kašike neskvika
- 200 ml mleka
Za fil:
- 800 ml mleka
- 7-8 kašika šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 gr pšeničnog griza
- 100 gr kokosovog brašna
Za čokoladnu glazuru:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike mleka
- 1 kašika ulja

Kokos griz kolač, priprema:
- U činiju nasuti keks, neskvik i mleko. Izmešati. Prebaciti u pleh (30x20cm) obložen papirom za pečenje. Rasporediti.
- Fil: u šerpu staviti mleko, dodati griz, šećer i vanilin šećer i staviti na ringlu. Uz stalno mešanje i na umerenoj temperaturi kuvati dok se fil ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokos i izmešati.
- Sipati u pleh i rasporediti preko kore. Ostaviti da se ohladi i stegne (prvo malo na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider).
- Izvaditi iz pleha, skinuti papir i prebaciti kolač na tacnu.
- Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i uživati u ukusu.
Jelena Nikolić
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!