Kokos griz kolač – Jelena Nikolić

0
350
Kokos griz kolač - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Kokos griz kolač - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Kokos griz kolač.

Kokos griz kolač, sastojci:

Za koru:

  • 300 gr mlevenog keksa (plazme)
  • 3 kašike neskvika
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 7-8 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 gr pšeničnog griza
  • 100 gr kokosovog brašna

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
Kokos griz kolač - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Kokos griz kolač – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Kokos griz kolač, priprema:

  • U činiju nasuti keks, neskvik i mleko. Izmešati. Prebaciti u pleh (30x20cm) obložen papirom za pečenje. Rasporediti.
  • Fil: u šerpu staviti mleko, dodati griz, šećer i vanilin šećer i staviti na ringlu. Uz stalno mešanje i na umerenoj temperaturi kuvati dok se fil ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokos i izmešati.
  • Sipati u pleh i rasporediti preko kore. Ostaviti da se ohladi i stegne (prvo malo na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider).
  • Izvaditi iz pleha, skinuti papir i prebaciti kolač na tacnu.
  • Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i uživati u ukusu.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!