Kokos griz kolač – Jelena Nikolić

Kokos griz kolač.

Kokos griz kolač, sastojci:

Za koru:

  • 300 gr mlevenog keksa (plazme)
  • 3 kašike neskvika
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 800 ml mleka
  • 7-8 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 gr pšeničnog griza
  • 100 gr kokosovog brašna

Za čokoladnu glazuru:

  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
Kokos griz kolač - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Kokos griz kolač – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Kokos griz kolač, priprema:

  • U činiju nasuti keks, neskvik i mleko. Izmešati. Prebaciti u pleh (30x20cm) obložen papirom za pečenje. Rasporediti.
  • Fil: u šerpu staviti mleko, dodati griz, šećer i vanilin šećer i staviti na ringlu. Uz stalno mešanje i na umerenoj temperaturi kuvati dok se fil ne zgusne. Skloniti sa ringle, dodati kokos i izmešati.
  • Sipati u pleh i rasporediti preko kore. Ostaviti da se ohladi i stegne (prvo malo na sobnoj temperaturi pa staviti u frižider).
  • Izvaditi iz pleha, skinuti papir i prebaciti kolač na tacnu.
  • Čokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Vratiti na kratko u frižider. Iseći i uživati u ukusu.

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kokos griz kolač – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.