Kokos kejk – Sandra Marković

Kokos kejk – recept i kondenzovano mleko sam dobila od tetke iz Francuske pa reših da se oprobam u nekim novim receptima. Mogu Vam samo reći: oduševljena sam i ukusom i izgledom! Probajte i Vi!

Kokos kejk - Sandra Marković - Recepti i Kuvar online
Kokos kejk – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online

Kokos kejk – Sandra Marković – Recepti i Kuvar online

Kokos kejk – recept i kondenzovano mleko sam dobila od tetke iz Francuske pa reših da se oprobam u nekim novim receptima. Mogu Vam samo reći: oduševljena sam i ukusom i izgledom! Probajte i Vi!

Kokos kejk, sastojci:

  • 3 komada jaja
  • 200 gr kondenzovanog mleka
  • 200 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 100 gr kokosa
  • šarene perlice (po želji)
  • 40 gr maslaca (otopljenog)

Kokos kejk, priprema:

  1. Odvojite belanca od žumanaca.
  2. U žumanca dodajte šećer i mutite mikserom dok smesa ne postane penasta pa dodajte kondenzovano mleko i mutite još malo mikserom da se sastojci sjedine.
  3. Nakon toga dodajte mleko, otopljeni maslac i kokos te lepo promešajte.
  4. Posebno mikserom umutite belanca u čvrst sneg pa ga drvenom varjačom umešajte u prethodno napravljenu smesu.
  5. Silikonski kalup za kejk lepo podmažite maslacem i izručite napravljenu smesu.
  6. U tepsiju ili pleh sipajte vodu pa stavite silikonski kalup u nju.Kolač se na taj način peče na pari 45 minuta na 180 C.
  7. Pečen kejk ostavite da se lepo ohladi u kalupu a zatim ga izručite na tacnu za služenje i pospite šarenim perlicama.
  8. U toku pečenja na pari, kokos ispliva na površinu i izdvoji se od tečnog sastojka te se od njega formira korica a tečni sastojak izgleda kao fil.
  9. Uživajte u ovom fantastičnom ukusu francuskog kolača!
  10. Prijatno!
Sandra Marković
Prvobitno objavljeno: 05.02.2016.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.