Kokos kolač – Slavica Mitrović

Kokos kolač – ovo je recept Slavice Mitrović iz Smilovca, jednostavan, ukusan a ne treba mnogo para za sastojke.

Kokos kolač, sastojci:

(meri se čašom od 2 dl)

  • dve čaše šećera
  • jedna čaša ulja
  • jedna čaša mleka
  • jedna čaša jogurta
  • jedna čaša kokosovog brašna
  • dve čaše običnog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećera
  • čokolada
Kokos kolač - Slavica Mitrović - Recepti i Kuvar online
Kokos kolač – Slavica Mitrović – Recepti i Kuvar online

Kokosov kolač, priprema:

  • Umutiti šećer, ulje, mleko i jogurt, da se otopi šećer, dodati vanilin šećer, kokosovo brašno i obično brašno u kome ste umešali prašak za pecivo.
  • Sve sjediniti. podeliti masu na dva dela.
  • U jedan deo dodati 2 kašike kakaoa, drugi ostaviti beo.
  • Podmazati pleh 30×20 cm ili prekriti pek papirom, razliti tamni deo, beli deo rasporediti kašikom.
  • Peći oko 40 minuta na 180 stepeni.
  • Pečen kolač preliti glazurom (100 grama čokolade otopiti sa 3 kašike ulja).

Slavica Mitrović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kokos kolač – Slavica Mitrović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.