Kolač knedle sa šljivama – Milica Živković

Kolač knedle sa šljivama.

Kolač knedle sa šljivama, sastojci:

I deo:

  • 1 kg šljiva,
  • 3 kašike šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 3 kašike džema od šljiva.

II deo:

  • 200 gr prezli,
  • 4 kašike šećera,
  • malo ulja.

III deo:

  • 1 l mleka,
  • 16 kašika šećera,
  • 13 kašika griza,
  • 70 gr margarina,
  • 1 jaje,
  • 1 vanilin šećer.

Kolač knedle sa šljivama, priprema:

I deo:

  • Šljive oprati, očistiti, iseckati i dodati šećer, vanilin šećer i kuvati 5 minuta.
  • Dodati pekmez i kuvati još 5 minuta, da se sve sjedini i skloniti sa ringle.

II deo:

  • Prezle i šećer propržiti na malo ulja i ostaviti da se hladi.

III deo:

  • U mleku sa šećerom, vanilin šećerom, skuvati griz, dok se ne zgusne.
  • Dodati margarin, skloniti sa ringle.
  • Dodati umućeno jaje i dobro izmešati.

U pleh 25 x 30 cm sipati pola II dela, poravnati i sipati pola III dela, ceo I deo, pola II dela. Dodati pola III dela i na kraju pola II dela. Ostaviti da se hladi, seći na kocke i služiti.

Milica Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
 

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač knedle sa šljivama – Milica Živković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.