Kolač ledeni breg – Dijana Popović

Kolač ledeni breg – recept za kolač sam dobila u Atomskoj banji, Gornja Trepča.

Ledeni breg, sastojci:

Testo:

  • 4 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika ulja
  • 12 kašika mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakao praha
  • 12 kašika brašna

Za preliv kolača

  • 650 ml mlakog mleka
  • 2 kesice vanilin šećera

Za ukrašavanje

  • 1 kesica šlag pene
Kolač ledeni breg - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Kolač ledeni breg – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Ledeni breg, priprema:

  • Umutiti jaja sa šećerom.
  • Dodati ulje, mleko, prašak za pecivo, kakao prah, sjediniti fino, pa dodati brašno.
  • Umućenu smesu sipati u tepsiju podmazanu sa uljem i posutu sa brašnom.
  • Peći 20 minuta na 200 stepeni.

Dok se kolač peče pripremiti preliv:

  • U hladno mleko sipati vanilin šećer i promešati da se šećer otopi.
  • Gotov vruć kolač preliti sa hladnim mlekom.
  • Kolač ostaviti da se ohladi.
  • Umutiti šlag sa vodom tj po uputstvu sa kesice i premazati ohlađen kolač.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač ledeni breg – Dijana Popović

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.