Kolač sa kajsijama – Jelena Nikolić

0
269
Kolač sa kajsijama - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Kolač sa kajsijama - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online

Kolač sa kajsijama.

Kolač sa kajsijama, sastojci:

  • 1 l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 200 g pšeničnog griza
  • 50 g maslaca/margarina
  • 1 jaje

Za fil:

  • 700 g kajsija (očišćenih)
  • 4 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike džema od kajsija

I još:

  • 200 g prezli
  • 3 kašike šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Kolač sa kajsijama, priprema:

  • U tiganj sipati prezle, šećer i vanilin šećer i na umerenoj temperaturi mešati da porumeni. Ostaviti da se ohladi.
  • Kajsije oprati, očistiti, izmeriti i iseći. Dodati im šećer i vanilin šećer. Na umerenoj temperaturi kratko prokuvati uz neprestano mešanje, da kajsije malo omekšaju.
  • Skloniti sa ringle i umešati i džem od kajsija.
  • U mleko dodati šećer, vanilin šećer i griz. Na umerenoj temperaturi zakuvati kašicu, uz neprestano mešanje. Skloniti sa ringle, dodati maslac/margarin i ulupano jaje i mešati da se sjedini.
  • U pleh (25×35 cm) staviti prvo prezle, polovinu pripremljene količine. Zatim polovinu griz kaše. Pa fil od kajsija. Zatim rasporediti drugu polovinu griz kaše i preko drugu polovinu proprženih prezli.
  • Dobro ohladiti, prvo na sobnoj temperaturi pa u frižideru.
  • Uživajte u ukusu!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Unesti svoj komentar
Unesite svoje ime ovde