Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama – Zorica Stajić

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama.

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama - Zorica Stajić
Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama – Zorica Stajić

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama.

  • 2 komada jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 0,5 čaše kisele pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 0,25 kašičice sode bikarbone (na vrh kašičice)
  • 200 gr višanja (oćišćenih)

Za preliv:

  • 2 štangle čokolade za kuvanje
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike šećera
  • 50 gr oraha (sitno ceckanih)
  • 2 dl mleka (ili vode)
  1. Mikserom umutite belanca sa solju i šećerom, dodajte žumanca pa kad bude penasto, lagano umešajte kiselu pavlaku i na kraju mešavinu (brašna, peciva, sode bikarbone i kakaoa). Sve dobro sjedinite i sipajte u uzan kalup koji ste prekrili papirom za pečenje. Preko poređajte višnje i ispecite.
    Za to vreme u manji sud otpite šećer, dodajte mleko ili vodu, čokoladu i kakao i pustite da sve provri. Na kraju ubacite orahe.
    Ispečen kolač odmah prelijte vrućim prelivom, ostavite da se ohladi, pa služite.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.