Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama – Zorica Stajić

0

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama.

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama - Zorica Stajić
Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama – Zorica Stajić

Zorica Stajić, blog Zorini recepti >>>

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama - Zorica Stajić
Štampanje

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 30 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 8 osoba

Sastojci

  • 2 komada jaja
  • 3 kašike šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 0,5 čaše kisele pavlake
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašika praška za pecivo
  • 0,25 kašičice sode bikarbone na vrh kašičice
  • 200 gr višanja oćišćenih

Za preliv:

  • 2 štangle čokolade za kuvanje
  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike šećera
  • 50 gr oraha sitno ceckanih
  • 2 dl mleka ili vode

Uputstvo za pripremu

  1. Mikserom umutite belanca sa solju i šećerom, dodajte žumanca pa kad bude penasto, lagano umešajte kiselu pavlaku i na kraju mešavinu (brašna, peciva, sode bikarbone i kakaoa). Sve dobro sjedinite i sipajte u uzan kalup koji ste prekrili papirom za pečenje. Preko poređajte višnje i ispecite. Za to vreme u manji sud otpite šećer, dodajte mleko ili vodu, čokoladu i kakao i pustite da sve provri. Na kraju ubacite orahe. Ispečen kolač odmah prelijte vrućim prelivom, ostavite da se ohladi, pa služite.
    Kolač sa kiselom pavlakom i višnjama - Zorica Stajić

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.