Kolač sa rogačem – Jelica Podraščanin

Kolač sa rogačem.

Kolač sa rogačem, sastojci:

Potrebno je za testo:

  • 1 šolja za belu kafu ulja,
  • 1 šolja za belu kafu šećera,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 2 jajeta,
  • 2 šolje za belu kafu brašna i
  • 1 šolja za belu kafu mlevenog rogača
  • džem od kajsija.

Za glazuru:

  • 100 gr čokolade za kuvanje,
  • 50 gr margarina i
  • 2 kašike vode.

Kolač sa rogačem, priprema:

  • Uzeti dve posude i jaja i odvojiti belanca od žumanceta.
  • Uzeti  posudu u kojoj su žumanca i izmutiti ih mikserom pa dodati ½ šolje za belu kafu vode i ½ šolje za belu kafu mleka.
  • Uzeti drugu posudu i umutiti belanca i dodati šećer i ponovo umutiti.
  • Spojiti umućena žumanca i belanca i dodati ulje, dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i rogač i sve izmešati.
  • Dobijenu masu nasuti u tepsiju namazanu sa uljem ili mašću i posutu brašnom.
  • Peći u pećnici zagrejanoj na 200 stepeni dok testo ne počne da se odvaja od tepsije odnosno oko 35-40 minuta.
  • Vruć kolač premazati džemom od kajsija.
  • Napraviti glazuru tako što se otopi čokolada, margarin i voda i prelije se preko kolača.

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač sa rogačem – Jelica Podraščanin

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.