Kolač sa sirom i čokoladom – Jelena Nikolić

Kolač sa sirom i čokoladom – Jelena Nikolić

Kolač sa sirom i čokoladom – kremast, lagan, ukusan..

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kolač sa sirom i čokoladom – Jelena Nikolić

  • za koru:
  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g maslaca (margarina)
  • 100 ml cokoladnog mleka
  • za fil:
  • 300 g slaga
  • 300 ml mleka
  • 1 g) casa (450sira sa 0% mm
  • 200 g prah secera
  • 50 g cokolade
  • za cokoladnu glazuru:
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 1 kasika ulja
  1. Umutiti maslac (margarin), dodati mleveni keks i cokoladno mleko, izmesati. Staviti u pleh (26 cm) i peci 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C, (ne mora da se pece, ali meni se cini da je kora ipak ukusnija kad se malo osusi u rerni).
  2. U jednoj ciniji mutiti slag sa mlekom, a u drugoj sir sa prah secerom. Te dve mase izmesati. Dodati i rendanu cokoladu i promesati. Fil staviti preko ohladjene kore.
  3. Napraviti cokoladnu glazuru, otopiti cokoladu sa mlekom i uljem, sacekati da se malo prohladi i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne.
  4. Uzivajte u ukusu!
  5. Ako koristite neki drugi sir, u fil dodajte i 1 kesicu zelatina.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač sa sirom i čokoladom – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.