Kolač sa višnjama – Slađana Šćekić

Kolač sa višnjama – Slađana Šćekić

Kolač sa višnjama – za ljubitelje višanja ovo je pravi kolač… brz, sočan i veoma ukusan…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kolač sa višnjama – Slađana Šćekić

  • 4 žumanca
  • 1 jaje
  • 1 šoljica mleka
  • ½ šoljice ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika šećera
  • 2 šoljice brašna
  1. Umutiti sve za koru pa koru peći na 180.C oko 15min.
  2. (odvojiti 4kašike umućene smese za belu koru)
  3. Na ispečenu koru poređati višnje posuti ih sa dve kašike šećera i dve kašike mlevenog keksa.
  4. Umutiti:
  5. 4 belanca
  6. 5 kašika šećera
  7. 1/2 šoljice mleka
  8. 1/2 šoljice ulja
  9. 1/2 peciva
  10. 1 šoljica brašna
  11. 4 kašike ostavljene žute smese.
  12. Umućenu smesu sipati preko višanja i kolač peći na 180 C još 15min.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolač sa višnjama – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.