Kolači sa suvim šljivama i medom – Marija Mirković

Kolači sa suvim šljivama i medom – Marija Mirković

Kolači sa suvim šljivama i medom – mekani, medeni kolači…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kolači sa suvim šljivama i medom – Marija Mirković

  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 50 gr margarina
  • 20 gr svežeg kvasca
  • 2 kašike šećera
  • kašičice polasoli
  • 500 gr brašna
  • 150 gr suvih šljiva
  • 3 kašike meda
  • cimeta po ukusu
  1. U mlako mleko razmutiti kvasac, malo šećera I malo brašna, ostaviti oko 10 minuta.
  2. U posudu staviti jaje, mleko s kvascem, margarin, 2 kašike šećera, brašno I so. Zamesiti glatko testo, ali da se ne lepi za ruke. Prekriti krpom I ostaviti oko 30 minuta na toplom da naraste.
  3. Premesiti testo I razvući u pravougaonik. Posuti testo suvim šljivama I cimetom, pa urolati. Iseći rolat od testa na komade širine 2-3 cm, pa ih poslagati u podmazanu posudu za pečenje. Peći oko 30 min. na 200 stepeni.
  4. U manjoj šerpi zagrejati med. Gotove kolače premazati toplim medom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolači sa suvim šljivama i medom – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.