Kolačići sa pivom – Jelena Nikolić

Kolačići sa pivom.

Kolačići sa pivom, sastojci:

  • 400 gr brašna
  • 200 ml ulja
  • 100 ml piva
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 gr šećera
  • 200 ml vode
  • 1 kesica vanilin šećera
  • jezgro oraha
  • mleveni orasi

Kolačići sa pivom, priprema:

  • Pomešati ulje i pivo, dodati brašno i prašak za pecivo i zamesiti testo.
  • Praviti kuglice željene veličine, unutra staviti orah, malo ih pritisnuti dlanovima i ređati u pleh, podmazan ili obložen papirom za pečenje.
  • Peći oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
  • Skuvati sirup od šećera i vode, dodati vanilin šećer.
  • Kad provri, kuvati još 5 minuta.
  • Vruće kolačiće topiti u prohlađen sirup pa uvaljati u mlevene orahe.
  • Prijatno!

Jelena Nikolić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kolačići sa pivom – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.