Kompot od trešanja – Jelena Nikolić

Kompot od trešanja.

Kompot od trešanja - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Kompot od trešanja – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Kompot od trešanja – Jelena Nikolić – Recepti i Kuvar online

Kompot od trešanja.

  • trešnje
  • šećer
  • voda
  1. Tresnje oprati, ocistiti od peteljki i redjati u tegle. U svaku teglu staviti po nekoliko kasika secera (ja sam stavila po 3). Vodom napuniti tegle i dobro ih zatvoriti. Pazljivo promuckati, okrenuti ih nekoliko puta naopako, da se otopi secer.
  2. Na dno serpe staviti platnenu krpu, poredjati tegle, odvojiti ih krpama da se ne udaraju. Serpu napuniti vodom, da tegle do poklopaca budu u vodi. Staviti na ringlu da se kuva. Kad pocne da vri, kuvati na umerenoj temperaturi jos 10 minuta, pa skloniti serpu sa ringle. Ostaviti da se tako skroz ohladi.
  3. Uzivajte u ukusu!

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kompot od trešanja – Jelena Nikolić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.