Koncert Ljubomira Mihailovića u Narodnom muzeju Zrenjanin
Koncert Ljubomira Mihailovića u Narodnom muzeju Zrenjanin

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u četvrtak, 5. aprila 2018. godine, sa početkom u 20 časova biće održan koncert violiniste Ljubomira Mihailovića. Koncert je organizovan u saradnji Kulturnog centra Zrenjanina i Narodnog muzeja Zrenjanin, a na programu će biti svite za čelo (transkripcija za violinu) Johana Sebastijana Baha.

Biografija

Ljubomir Mihailović (1962) diplomirao je u klasi profesora Rajka Dojčinovića na FMU. Magistarske studije je završio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Dejana Mihailovića. Usavršavao se i u klasi profesora Igora Ozima na Hochschule für Music u Kelnu.

Koncertnu karijeru započinje sa 8 godina kada je održao prvi solistički koncert. Dobio je više prvih nagrada na takmičenjima u zemlji. Na međunarodnom konkursu „Jaroslav Kocijan“ u Čehoslovačkoj osvojio je drugu nagradu. Održao je brojne resitale i nastupao kao solista sa brojnim domaćim i stranim simfonijskim orkestrima (Beogradskom filharmonijom, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Vojske Jugoslavije, orkestrom FMU, Simfonijskim orkestrom RTB, orkestrom iz Osijeka). Bio je i koncert-majstor beogradskog kamernog orkestra „Simfonijeta“.

Od 1994. do sada, nastupa kao solista i koncert-majstor, sa kelnskim Kamernim ansamblom preko 400 koncerata širom Nemačke, Francuske, Švajcarske i Španije. Nastupao je još i u Grčkoj, Austriji, Peruu, Sovjetskom Savezu, Portugaliji i Izraelu. Kao solista sa kamernim orkestrom „Majstori gudači“ pod vođstvom profesora Dejana Mihailovića snimio je kompakt disk „Četiri godišnja doba“ Antonija Vivaldija u izdanju MDM iz Kelna.

Kao profesor violine, pokazao je zapažen uspeh u radu sa studentima, što potvrđuju brojni javni nastupi i položene audicije za ugledne orkestre u zemlji i inostranstvu. Značajne su i druge pedagoške aktivnosti Ljubomira Mihailovića, kao npr. majstorski kursevi, članstvo u žirijima na takmičenjima violinista i drugo.
Ljubomir Mihailović je zaposlen kao vanredni profesor na FMU u Beogradu.

Program:
svite za čelo (transkripcija za violinu)

Svita br. 1 D-Dur
Preludio
Allemanda
Corrente
Sarabanda
Minuetto I Minuetto II
Giga

Svita br. 2 a-moll
Preludio
Allemanda
Corrente
Sarabanda
Minuetto I Minuetto II
Giga

Svita br. 3 G-Dur
Preludio
Allemanda
Corrente
Sarabanda
Bourree I Bourre II
Giga

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!