Konferencija o 5G mreži i omogućenim tehnologijama – Konfindustrija Srbija - Nord Communications
Konferencija o 5G mreži i omogućenim tehnologijama – Konfindustrija Srbija - Nord Communications

U svetu se uveliko govori  o mogućnostima 5G mreže i njenog uticaja. Šta je, međutim, neophodno da bi 5G postala stvarnost? Na ovogodišnjoj digital konferenciji Konfindustrije – Udruženja italijanskih industrijalaca u Srbiji, pod nazivom 5G and enabled technologies conference” koja će se održati 30. oktobra u svečanoj Sali Skupštine grada, govoriće se upravo o ovoj temi, sa posebnim fokusom na veću brzinu, nižu latenciju i mogućnost povezivanja mnogo više uređaja istovremeno. Kako 5G bude napredovala, bezbednost će postati još veća potreba. Stoga će se na ovoj konferenciji analizirati i upotreba blockchain tehnologije kao garancija za privatnost, transparentnost i sigurnost.

Specijalna gošća ove Konfindustrijine konferencije biće Loreta Džozef savetnica brojnih vlada, međunarodnih organizacija i kompanija za blockchain tehnologije među kojima su OEBS i OECD. Osim brojnih domaćih eksperata i predstavnika telekomunikacionih operatera, na konferenciji će govoriti i zamenik gradonačelnika Grada Torina Marko Pironti koji je zadužen za inovacije i sprovođenje strategije smart city koncepta. Istaknuti govornici su svakako i Rikardo Maskolo glavni čovek za strategiju i razvoj u jugoistočnoj Evropi u kompaniji Erikson kao i Đampaolo Fjorentino član Upravnog odbora zajedničke inicijative Evropske komisije i evropske IKT industrije „5G PPP“ (5G Infrastructure Public Private Partnership).

Organizaciju konferencije „5G and enabled technologies” su kroz pokroviteljstvo podržali Ambasada Italije i Grad Beograd.

Saopštenje za medije: Vanja Kovačev, Nord Communications

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!