Konfindustrija i Alitalija organizovali tematsku večeru pod nazivom „Italijanska kuhinja među oblacima". 19.11.2019. - gostujući kuvari - Nord Communications
Konfindustrija i Alitalija organizovali tematsku večeru pod nazivom „Italijanska kuhinja među oblacima". 19.11.2019. - gostujući kuvari - Nord Communications

Udruženje italijanskih privrednika u Srbiji Konfindustrija i avio kompanija Alitalia organizovali su u utorak 19. novembra 2019, u restoranu „Credo” drugu tematsku večeru pod nazivom „Italijanska kuhinja među oblacima”.  

Večera koju je pratilo i interesantno kulinarsko takmičenje u spremanju dva italijanska jela, ove godine je bila posvećena negovanju i unapređenju poslovne saradnje Italije i Srbije kao i obeležavanju 25 godina od uvođenja Alitalijinog leta na relaciji Beograd – Rim.

Počasni gosti događaja su bili NJ.E. Karlo Lo Kašo Ambasador Italije u Srbiji sa suprugom, Andrea Oricio šef misije OEBS-a u Srbiji, kao i Tomaž Kavčič, jedan od najboljih kuvara današnjice. Događaju je prisustvovalo više od 100 uglednih gostiju, predstavnika srpske i italijanske privrede koji uspešno sarađuju sa kancelarijama Konfindustrije i Alitalije u Srbiji.

Konfindustrija i Alitalija organizovali tematsku večeru pod nazivom „Italijanska kuhinja među oblacima". 19.11.2019. - Confindustria and Tomaž Kavčič - Nord Communications
Konfindustrija i Alitalija organizovali tematsku večeru pod nazivom „Italijanska kuhinja među oblacima”. 19.11.2019. – Confindustria and Tomaž Kavčič – Nord Communications

Obroci koji su služeni tokom sinoćnje tematske večere pripremani su tokom kulinarskog izazova „Italijanska kuhinja među oblacima” u kom su učestvovala dva tima: prvi u sastavu Duško Krsmanović, osnivač kompanije Flagship, Public Affairs & Strategic Communications i Sandra Nedeljković zamenica direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. U ulozi kuvara drugog tima su se našli Nataša Vulin Managing Director Color Press Group i Color Press Glossy i Dejan Tonić saradnik i specijalista za projekte u okviru programa Saveta za mala preduzeća Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Kulinarsko umeće su ocenjivali učesnici prošlogodišnjeg takmičenja – VIP kuvari: advokat Vlatko Sekulović i Dušica Spasić novinarka i voditeljka televizije Pink. Predsednik žirija bio je Aldo D’Elia regionalni menadžer Alitalije.  Na početku događaja prisutnim gostima su se obratili Nina Pavlova, Alitalia Area Manager Balkans countries, Patrizio dei Tos član Upravnog odbora Konfindustrije Srbija i Erik Košuta predsednik Konfindustrije Srbija.

Laskavu titulu kuvara pobednika ovogodišnjeg takmičenja „Italijanska kuhinja među oblacima” su poneli Duško Krsmanović i Sandra Nedeljković a članovi drugog tima Nataša Vulin i Dejan Tonić su promovisani u članove žirija narednog takmičenja koje će se po tradiciji Konfindustrije i Alitalije održati 2020. godine. Događaj je realizovan uz podršku Vinske kuće Fantinel, Mancuso Gelati i La Vigna di Sarah.

Sinoćna večera i kulinarsko takmičenje su deo niza događaja u okviru četvrtog izdanja Nedelje italijanske kuhinje u svetu koja se održava se u Srbiji od 18. do 24. novembra u organizaciji Ambasade Italije u Beogradu. Nedelja italijanske kuhinje u svetu održava se u 110 zemalja širom sveta. Inicijativu promoviše italijansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodnih odnosa a važan deo ovogodišnje inicijative je i kampanja opštine Venecija „Doprinos za poplavljena područja” koja treba da pomogne ovom gradu koji je teško oštećen zbog velikih priliva vode.

Saopštenje za medije i fotografije: Nord Communications

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!