KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – prava srpska gibanica.
Prava srpska gibanica, sastojci:
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- 1/2 šolje ulja
- 1 kašičica soli
Prava srpska gibanica, priprema:
- Dobro sjedinite jaja, jogurt, vodu, ulje i so u jednoličnu masu.
- U tepsiju, okruglu, koja se predhodno podmaže, raširi se jedna kora i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira.
- Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treća i sve tako dok se kore i sir ne potroše. Znači, sve kore jedna preko druge.
- Onda se oštrim nožem iseku parčići.
- Dobro prelijte gibanicu sa prelivom.
- Pecite oko 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!