Vanilice.
Vanilice, sastojci:
- 250 g margarina
- 60 g šećera u prahu
- sok od 1 limuna
- 1/2 kg brašna
- domaći džem od šljiva sa čokoladom (ili po ukusu)
- šećer u prahu za valjanje vanilica
Vanilice, priprema:
- 250 g margarina umutiti sa 60 g šećera u prahu i postepeno dodavati sok od 1 limuna.
- Dodati 1/2 kg brašna, pa sve to dobro umesiti. Oklagijom razvući koru debljine oko 1cm, vaditi vaniice i ređati u pleh.
- Vanilice peći dok ne pobele, na temperaturi od oko 180 – 200 C, oko 10-15 minuta, u zavisnosti od rerne.
- Kada se ohlade, spajati ih džemom i uvaljati u šećer u prahu.
Napomena:
- Ja sam koristila domaći džem od šljiva sa čokoladom, a vi možete koristiti bilo koji džem po svom ukusu.
- Vanilice su najlepše kad malo odstoje, tako da je najbolje ih pripremiti uveče za sutradan.
Vreme pripreme: 60-90 minuta
Tezina pripreme- lako se priprema
Posni kolaci
Dragana Vujovic
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!