Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Korpice od jaja i štapići sa slaninom – Ana Vuletić

Relativno brz i jednostavan doručak

0

Korpice od jaja i štapići sa slaninom, doručak koji povremeno možete spremiti ukućanima, relativno brz i jednostavan.

Korpice od jaja i štapići sa slaninom, sastojci:

  • 6 parčića tost hleba
  • 8 kom tanko seckane slanine
  • 7 jaja
  • puter ili sprej ulje
Korpice od jaja i štapići sa slaninom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Korpice od jaja i štapići sa slaninom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Korpice od jaja i štapići sa slaninom, priprema:

  • Uzmite hleb za tost i isecite sve ivice (korice) tako da dobijete štapiće a sredina vam ostane u obliku kvadrata.
  • Uzmite pleh i stavite papir za pečenje. Potom parče slanine isecite po dužini na pola i štapić koji ste napravili od korica umotajte svaki zasebno u slaninu. Stavite u rernu da se peku oko 15 minuta na 200c.
  • Slanina treba da bude hrskava kad se ohladi.
  • Uzmite muffin kalup. Dno premažite puterom ili isprskajte uljem u spreju. Potom poređajte 6 komada kvadratića sredine tosta.
  • Umutite jedno celo jaje i premažite svaki tost.
  • Stavite u rernu na 10 min da dobije boju.
  • Izvadite iz rerne i u svaki tost razbijte po jedno jaje. Posolite po želji.
  • Vratite u rernu i pecite oko 15 minuta dok se belance ne stvrdne ali žumance treba da ostane tečnije.
  • Izvadite korpice i poslužite uz štapiće slanine.

Štapići mogu da se umaču u žumance – provereno dobitna kombinacija.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.