Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Korpice sa ćuretinom – Verica Poznanović

0

Korpice sa ćuretinom.

Korpice sa ćuretinom - Verica Poznanović - Receptii Kuvar online
Korpice sa ćuretinom – Verica Poznanović – Receptii Kuvar online
Korpice sa ćuretinom - Verica Poznanović - Receptii Kuvar online
Štampanje

Korpice sa ćuretinom - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Korpice sa ćuretinom.
Obrok Predjelo
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 15 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 250 gr ćurećeg mesa sitno seckano
  • 250 gr lisnatog testa
  • 250 gr pecuraka sitno seckano
  • 4 dl kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka sitno seckano
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica začina
  • 5 komada jaja
  • 5 komada kiselih krastavaca
  • 100 gr majoneza

Uputstvo za pripremu

  1. Lisnato testo razviti, vaditi casom kolutove i stavljati u kalupe za mafine. Crni luk sitno iseci i prodinstati na malo ulja, dodati iseckane pecurke i sitno seckano ćureće meso, dinstati sve zajedno oko 10 min na kraju dodati, so, zacin C i 2 dl kisele pavlake. U svaki kalup sa lisnatim testom staviti oko 2 kasike fila, staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se pece oko 15 min. Za to vreme iseckati na kockice kuvana jaja, kisele krastavce, dodati kiselu pavlaku i majonez. Korpice izvaditi iz kalupa dobro ohladiti i na svaku staviti oko dve kasike fila. Drske napraviti od lisnatog testa iseci traku presaviti na pola uvrnuti i peci u zagrejanoj rerni jako kratko vreme.Na korpice u gornji fila pobosti drske, ukrasiti po zelji.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.