Krckava torta – Dragana Skular

Krckava torta – fantastična krckava torta… sa čokoladnim pahuljicama i bogatim filom…

Krckava torta - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Krckava torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Krckava torta – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Krckava torta – fantastična krckava torta… sa čokoladnim pahuljicama i bogatim filom…

  • 12 komada jaja
  • 17 kašika šećera
  • 12 kašika oraha (drobljenih ili seckanih)
  • 12 kašika plazma keksa (mlevenog)
  • 100 gr. nugat čokolade
  • 100 gr. kandirane papaje
  • 200 gr oraha (mlevenih)
  • 150 gr. plazma keksa (mlevenog)
  • 250 gr. margarina
  • 250 gr. šećera u prahu
  • 200 gr. čokoladnih pahuljica
  1. 6 belanaca umutiti pa dodati 7 kašika šećera, kada dobijete čvrst sneg dodajte 6 kašika mlevene Plazme i 6 kašika seckanih oraha ( orahe je najbolje izdrobiti čekićem ).
  2. Peći 2 kore. Od svake kore iseći trećinu da biste dobili još jednu koru.
  3. Umutiti 12 žumanaca sa 5 kašika brašna i 150 ml. mleka. Ostatak mleka zagrejati sa 3 kašike šećera pa dodati žumanca i skuvati fil. Kada se fil ohladi sjediniti ga sa umućenim margarinom i prah šećerom. Dodati sitno seckanu papaju, sitno seckanu čokoladu, mlevene orahe i mleveni Plazma keks.
  4. Filovati kore i posipati sa čokoladnim pahuljicama.
  5. Na kraju, obilno posuti tortu čokoladnim pahuljicama, sa svih strana.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.