Krem-banana kolač

RECEPT PRIPREMILASuzana Mitić

Krem-banana kolač – ukus krem banana vraća u detinjstvo, zadovoljiće ukus i probirljivih sladokusaca.

Krem-banana kolač – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Krem-banana kolač – ukus krem banana vraća u detinjstvo, zadovoljiće ukus i probirljivih sladokusaca.

  • 300 gr čokolade (bele)
  • 8 kasika ulja
  • 13 komada krem-banana

za glazuru:

  • 50 gr čokolade (bele)
  • 50 gr čokolade (crne)
  • 4 kasika ulja
  • 20 gr mrvice (cokoladne)
  1. Na laganoj vatri otopiti cokoladu sa uljem,ne sme da provri.Skloniti sa sporeta i pustiti da se prohladi ali ne dozvoliti da se skroz stegne ali ni da bude vruca jer ce se glazura od krem bananica otopiti.U skroz mlakoj cokoladi dodati iseckane krem bananice,lagano promesati i isipati smesu na nauljenoj foliji.Zategnuti rolat i pustiti da se ohladi i stegne.Skinuti foliju i preliti sa otoplenom cokoladom po zelji i posuti cokoladnim mrvicama.
    Dobro rashladiti i seci po zelji.
    Kolac se brzo pravi,dobar je za pocetnike a ukus krem bananica i bele cokolade zadovoljice Vasa nepca.
  2. Uzivajte u divnom ukusu krem banana.Prijatno.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.