Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Kroasan torta – Javorka Filipović

5

Kroasan torta – torta koja će svideti vašim mališanima. Dobro rashladjena ima ukus zimskog sladoleda.

Javorka Filipović, blog Kuhinjske čarolije >>>

Kroasan torta - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Kroasan torta – Javorka Filipović – Recepti i Kuvar online
Kroasan torta - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kroasan torta - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online

Kroasan torta - torta koja će svideti vašim mališanima. Dobro rashladjena ima ukus zimskog sladoleda.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 5 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 2 hours 15 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 1 l mleka
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 250 g margarina s ukusom vanile
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 2 velike kese mini kroasana sa čokoladom
  • 200 g šlaga u prahu
  • mleka po potrebi
  • mineralne gazirane vode po potrebi
  • 2 kutije piškota (veće kutije, ali, uskladite sa veličinom tacne)

Uputstvo za pripremu

  1. U 1 l mleka skuvati puding po uputstvu s kesice. Ostaviti ga da se ohladi pokrivenog prianjajućom folijom.
  2. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i polako ga dodavati u ohladjen puding. Smesu dobro sjediniti miksajući je. Podeliti puding na 3 jednaka dela, u jedan deo dodati otopljenu čokoladu i dobro sjediniti.
  3. Da vam se piškote ne bi zalepile za tacnu najpre je pokvasite hladnom vodom, ocedite i posuti površinu kristal šećerom da prione ravnomerno po njoj.
  4. Zagrejati mleko i kroz njega provlačiti piškote. Složiti prvi sloj piškota, premazati jednim delom žutog fila. Preko fila poredjati kroasane prethodno natopljene mlekom. Kroasane slagati poprečno u odnosu na piškote. Šupljine koje ostaju izmedju kroasana popuniti čokoladnim delom pudinga. Preko staviti preostali žuti fil i završiti piškotama natopljenim u mleko.
  5. Tortu ostaviti bar 2 sata, najbolje je preko noći, u frižideru da se lepo ohladi i sve sjedini.
  6. Umutiti šlag sa mineralnom gaziranom vodom. Potrebno je oko 300 ml da biste dobili čvrst šlag. Tortu premazati šlagom i vratiti u frižider do služenja.

Beleške

Napomena: količinu piškota uskladite sa veličinom tacne.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

5 Komentara
  1. Miodrag Ilic kaže

    Dodali smo količinu piškota u spisak sastojaka, kao i napomenu da se količina piškota usaglasi sa veličinom tacne.

  2. Javorka Filipović kaže

    Propust. 2 velike kutije piškota, mada to zavisi od veličine tacne.

  3. Emilija kaže

    Dobar dan,niste napisali koliko treba piškota!Pozdrav!

  4. Slađana Šćekić kaže

    Predivna i veoma kremasta 😉

    1. Javorka Filipović kaže

      Da, kremasta i izdašna torta 🙂

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.