Кroasani sa dimljenim kačkavaljem.
Кroasani sa dimljenim kačkavaljem, sastojci:
- 1/2 litra mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 cela jajeta
- 2 šolje (od crne kafe) ulja
- 2 kašike šećera
- 1 kašičica soli
- 1 kg brašna
Za premazivanje:
- 250 grama margarina ili 200 grama putera
- 1 jaje
Za filovanje:
- 150 grama dimljenog kačkavalja
Кroasani sa dimljenim kačkavaljem, priprema:
- U mlako mleko dodati šećer i otopiti, zatim dodati kvasac i njega otopiti. Dodati zatim jaja i mućenjem sjediniti masu.
- U prosejano brašno dodati so i sve promešati. Prethodno pripremljenom masom zamesiti testo.
- Podeliti testo na 5 jednakih jufkica.
- Otopite margarin. Testo ne čekate da naraste, već odmah razvijte prvu jufkicu što tanje.
- Premažite je otopljenim margarinom, isecite na 12 trouglova na svaki trougao dodajte parče kačkavalja i zavijajte kroasane.
- Obložite pleh pek papirom i redjajte kiflice. Tako ponovite i sa ostalih 4 jufkica.
- Od ovog testa dobićete 60 kroasana.
- Umutite celo jaje i premažite kiflice.Prekrijte folijom i ostavite na toplom da narastu.
- Zagrejte rernu na 180 stepeni. Narasle kiflice stavite u rernu i pecite 15 minuta.
- Izvadite pleh i još jednom premažite zapečene kiflice otopljenim margarinom. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.
- Kada lepo porumene, izvadite iz rerne, prekrijte platnenom salvetom, sačekajte da se malo prohlade i “navalite”. Mogu ostati sveže nekoliko dana, ako preteknu.
Gvozdena Živković
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!