Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

0

Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

Kroasani sa sirom – pun pogodak. Za doručak, večeru, ručak ili užinu… Probajte ih, mekani su i hrskavi…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Kroasani sa sirom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

Kroasani sa sirom - pun pogodak. Za doručak, večeru, ručak ili užinu... Probajte ih, mekani su i hrskavi...
Vreme pripreme 1 hour
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 50 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 2 dl mlakog mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kockakvasca
  • 1 kesicapraska za pecivo
  • gr oko 900brasna
  • 200 gr tvrdog sira
  • 200 gr margarina
  • 20 gr susama
  • 1 kasicica secera
  • 3 kasicice soli
  • 1 zumance

Uputstvo za pripremu

  1. izmrviti kvasac sa mlekom,dodati secer i 10 kasike brasna.
  2. Ostaviti desetak minuta da krene kvasac.
  3. U vanglu staviti jaja,so,ulje,vodu,prasak za pecivo i sa brasnom zamesiti glatko testo.
  4. Ostaviti na toplom da nadodje.
  5. Nadoslo testo podeliti na tri jufke.
  6. Svaku jufku na 5 delova.
  7. Svaki deo razviti oklagijom do velicine plitkog tanjira.
  8. Spojiti po 5 delova.
  9. Izmedju svake narendati margarin,sem na zadnju.
  10. Razviti veliki krug,sto tanje moze i preseci na 16 delova.
  11. Na svakom delu staviti po parce sira i motati kroasane.
  12. Redjati u plehu oblozenom pek papirom.
  13. Zumance razmutiti sa malo ulja i cetkicom premazati svaki kroasan.
  14. Posuti susamom.
  15. Ostaviti 10-ak minuta da krenu i peci na 200 C dok ne porumene.
  16. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.