Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

Kroasani sa sirom – pun pogodak. Za doručak, večeru, ručak ili užinu… Probajte ih, mekani su i hrskavi…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

Kroasani sa sirom – pun pogodak. Za doručak, večeru, ručak ili užinu… Probajte ih, mekani su i hrskavi…

  • 2 jajeta
  • 2 dl mlakog mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kockakvasca
  • 1 kesicapraska za pecivo
  • gr oko 900brasna
  • 200 gr tvrdog sira
  • 200 gr margarina
  • 20 gr susama
  • 1 kasicica secera
  • 3 kasicice soli
  • 1 zumance
  1. izmrviti kvasac sa mlekom,dodati secer i 10 kasike brasna.
  2. Ostaviti desetak minuta da krene kvasac.
  3. U vanglu staviti jaja,so,ulje,vodu,prasak za pecivo i sa brasnom zamesiti glatko testo.
  4. Ostaviti na toplom da nadodje.
  5. Nadoslo testo podeliti na tri jufke.
  6. Svaku jufku na 5 delova.
  7. Svaki deo razviti oklagijom do velicine plitkog tanjira.
  8. Spojiti po 5 delova.
  9. Izmedju svake narendati margarin,sem na zadnju.
  10. Razviti veliki krug,sto tanje moze i preseci na 16 delova.
  11. Na svakom delu staviti po parce sira i motati kroasane.
  12. Redjati u plehu oblozenom pek papirom.
  13. Zumance razmutiti sa malo ulja i cetkicom premazati svaki kroasan.
  14. Posuti susamom.
  15. Ostaviti 10-ak minuta da krenu i peci na 200 C dok ne porumene.
  16. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kroasani sa sirom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.