Kroasani sa slaninicom – Suzana Mitić

Kroasani sa slaninicom – Suzana Mitić

Kroasani sa slaninicom – mekane i fine.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kroasani sa slaninicom – Suzana Mitić

  • 2 jajeta
  • 1 dl mlakog mleka
  • 1 dl kisele vode
  • 1 dl ulja
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasika ravnasoli
  • kg oko 1brasna
  • Za punjenje kroasana:
  • 200 gr slaninice
  • 5 kasika pavlake
  • Za premazivanje:
  • 1 zumance
  • 1 kasika pavlake
  • malo susama
  • malo morske soli
  1. Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom da nadodje.Treba da se masa udvostruci.
  2. Nadoslo testo podeliti na dva dela.Razviti veliki krug i podeliti ga na 16 delova.
  3. Na svakom delu staviti po pola kasicice pavlake i malo iseckane slaninice.Zaviti kroasane.
  4. Postupak ponoviti i sa drugom korom.
  5. Umutiti zumance sa pavlakom i premazati svaki kroasan.Posuti susam i staviti malo morske soli.
  6. Poredjati u plehu i ostaviti ih 15-ak minuta da jos malo nadodju.
  7. Peci u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kroasani sa slaninicom – Suzana Mitić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.