Krofne recept – Recepti i Kuvar online

Krofne recept za ukusne krofne, za sve uzraste.

Krofne recept - Recepti i Kuvar online
Krofne recept – Recepti i Kuvar online

Krofne recept – Recepti i Kuvar online

Krofne recept za ukusne krofne, za sve uzraste.

  • 1,5 šolja mleko
  • 70 gr margarin
  • 0,5 pakovanja sveži kvasac
  • 0,33 šolje topla voda (na 35 do 40 C stepeni)
  • 2 komada jaja (umućena)
  • 0,25 šolje šećer
  • 1,5 kašičica so
  • 700 gr brašno (650 gr za krofne, i oko 50 gr za mešenje)
  • 0,5 komad kora od limuna (sitrno narendana kora od pola limuna)
  1. U maloj šerpi zagrejte mleko i u njemu istopite margarin.
  2. U drugoj maloj posudi u mlakoj vodi razmutite svež kvasac i ostavite desetak minuta da poraste.
  3. U sud za mešenje dodajte polovinu brašna. Dodajte mleko sa razmućenim margarinom, koje morate ohladiti prethodno, da bude mlako. Dodajte razmućen kvasac, umućena jaja, so, šećer i narendanu koru od pola limuna. Mešajte mikserom, koristeći prvo najmanju brzinu, pa nakon nekoliko minuta, srednju. Nakon nekoliko minuta, dodajte ostatak brašna. Mešajte mikserom, opet, koristeći prvo najmanju brzinu, pa nakon nekoliko minuta, srednju. Masa za krofne mora da se potpuno izjednači, i postane glatka. Pokrijte sud vlažnom krpom, ili samolepljivom plastičnom folijom i ostavite oko 1 sat, dok se masa ne udvostruči.
  4. Izvadite masu na radnu površinu, koju ste prethodno naprašili brašnom, da se ne bi lepila, i formirajte loptice u obliku krofne. Možete koristiti odgovarajući kalup za isecanje mase za krofne, ili čaše sa malo većim otvorom. Prečnik krofne bi trebalo da bude oko 7 cm, a debljina mase oko 1 – 1,5 cm.
  5. Pripremljene krofne odlažite na papir za pečenje, koji ste naprašili sa brašnom, da odstoje nekih 30 minuta. Pripremljene krofne naprašite brašnom i prekrijte nekom jako tankom krpom.
  6. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na jaču temperaturu. Pržite krofne u zagrejanom ulju oko 1 minuta sa svake strane. Gotove krofne ostavite na papirni ubrus da se ocede. Ostavite ih da se ohlade oko 15 minuta, pa ih pospite šećerom, ili prelijte istopljenom čokoladom, pre serviranja.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Krofne recept – Recepti i Kuvar online

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.