Krofne – Verica Poznanović

0

Krofne – Verica Poznanović

Krofne – recept za krofne.

Krofne - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Krofne – Verica Poznanović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour
Ukupno vreme 1 hour 10 minutes
Broj osoba 15

Sastojci

  • 400 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 42 g kvasca
  • 2 cela jajeta
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 700 g brašna

Uputstvo za pripremu

  1. Umlako mleko dodati kvasac, secer i malo soli, zatim ulje, jaja i brasno i dobro izraditi varjacom. Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruči.
  2. Pobrašnaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.. Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm.
  3. Vadite modlom.
  4. Pospite brašnom tacne ili sto gde ćete ih slagati.
  5. Kada isečete krofne, onaj ostatak testa opet premesite i opet razvucite pa isecite krofne.
  6. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.
  7. Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.
  8. Spuštajte krofne u zagrejano ulje, ona strana koja je bila gore sad ide dole i obrnuto.
  9. Obavezno poklopite do okretanja.
  10. Kada je donja strana porumenila otklopite i okrenite krofne.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.