Krofne – Verica Poznanović

22

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Krofne – Verica Poznanović

Krofne – recept za krofne.

 

Krofne – Verica Poznanović

  • 400 ml mleka
  • 50 ml ulja
  • 42 g kvasca
  • 2 cela jajeta
  • 1 kašika šećera
  • malo soli
  • 700 g brašna
  1. Umlako mleko dodati kvasac, secer i malo soli, zatim ulje, jaja i brasno i dobro izraditi varjacom. Testo će biti mekano i lepiće se za ruke. Pospite sa malo brašna, pa pokrite krpom i ostavite da odstoji oko 30 minuta dok se masa ne udvostruči.
  2. Pobrašnaviti sto, pa istreti nadošlo testo. Biće lepljivo ali kad ga budete sa malo brašna premesili neće više.. Pospite brašnom pa razvucite testo na debljinu 1 cm.
  3. Vadite modlom.
  4. Pospite brašnom tacne ili sto gde ćete ih slagati.
  5. Kada isečete krofne, onaj ostatak testa opet premesite i opet razvucite pa isecite krofne.
  6. Pokrijte krofne krpom pa ostavite da odstoje 20 minuta.
  7. Zagrejte dosta ulja ili masti, ja sam stavila 700 ml na srednju temperaturu. Pazite da ne bude prejaka, a ni preslaba.
  8. Spuštajte krofne u zagrejano ulje, ona strana koja je bila gore sad ide dole i obrnuto.
  9. Obavezno poklopite do okretanja.
  10. Kada je donja strana porumenila otklopite i okrenite krofne.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.