Krompir sa mocarelom – Ana Vuletić

Krompir sa mocarelom – lagano je za spremiti i ukusno je kao predjelo, prilog ili ručak.

Krompir sa mocarelom - Ana Vuletić
Krompir sa mocarelom – Ana Vuletić

Krompir sa mocarelom, sastojci:

  • 6 komada krompira, većih
  • 200 gr mozzarele
  • 2 komada jaja
  • 3 kašike pavlake
  • 10 gr margarina
  • so po zelji

Krompir sa mocarelom, priprema:

  • Oljuštite i iseckajte krompir na tanje kolutove kao za čips.
  • Pleh za mafine premažite puterom i naslažite kolutove krompira jedan na drugi u svaku pregradu da izjednačite sa visinom pleha. Posolite po želji. Stavite u rernu i pecite 25 minuta na 200c.
  • Izvadite iz rerne i dignite kapicu (poslednji krompir na vrhu) i stavite kolut mozzarele. Vratite kapicu.
  • Umutite jaja i pavlaku i sipajte po kašiku smese u svaku pregradu.
  • Pecite jos oko 20 minuta.
  • Pažljivo vadite korpice kašikom da se ne raspadnu i poslužite uz kečap.

Možete dodati ruzmarin, biber ili druge začine po želji.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Krompir sa mocarelom – Ana Vuletić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.