Kronat – Ivana Pešić

53

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Kronat – Ivana Pešić

Kronat – (Cronuts) je pecivo u obliku krofne,a priprema se kao kroasan!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Kronat – Ivana Pešić

  • 500 g brasna
  • 250 ml mleka
  • 1 kasika suvog kvasca
  • 4 kasike secera
  • 2 jajeta
  • 125 g margarina
  1. U odgovarajuci sud staviti kvasac,secer i toplo mleko pa dobro
  2. promesati.Dodati brasno i jaja i zamesiti testo.Ostaviti 30 minuta da
  3. nadodje.Nadoslo testo razvuci oklagijom debljine 0,5 cm pa premazati
  4. margarinom.1/3 testa prebaciti do polovine,zatim prebaciti i drugu
  5. trecinu.Ponovo razviti testo,premazati margarinom i
  6. preklopiti.Postupak ponoviti jos jednom.Zatim,testo razviti debljine 1
  7. cm pa casom ili okruglom modlom vaditi kronate (manjom casom vaditi
  8. sredinu).Ostaviti ih da odstoje 15 min pa ih prziti na zagrejanom ulju
  9. sa obe strane.Gotove kronate posuti secerom u prahu,preliti
  10. cokoladom,posuti orasima,lesnikom,keksom…

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More