Kronat – Ivana Pešić
Kronat – (Cronuts) je pecivo u obliku krofne,a priprema se kao kroasan!
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Kronat – Ivana Pešić
- 500 g brasna
- 250 ml mleka
- 1 kasika suvog kvasca
- 4 kasike secera
- 2 jajeta
- 125 g margarina
- U odgovarajuci sud staviti kvasac,secer i toplo mleko pa dobro
- promesati.Dodati brasno i jaja i zamesiti testo.Ostaviti 30 minuta da
- nadodje.Nadoslo testo razvuci oklagijom debljine 0,5 cm pa premazati
- margarinom.1/3 testa prebaciti do polovine,zatim prebaciti i drugu
- trecinu.Ponovo razviti testo,premazati margarinom i
- preklopiti.Postupak ponoviti jos jednom.Zatim,testo razviti debljine 1
- cm pa casom ili okruglom modlom vaditi kronate (manjom casom vaditi
- sredinu).Ostaviti ih da odstoje 15 min pa ih prziti na zagrejanom ulju
- sa obe strane.Gotove kronate posuti secerom u prahu,preliti
- cokoladom,posuti orasima,lesnikom,keksom…