Kronat – Ivana Pešić

Kronat – Ivana Pešić

Kronat – (Cronuts) je pecivo u obliku krofne,a priprema se kao kroasan!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Kronat – Ivana Pešić

  • 500 g brasna
  • 250 ml mleka
  • 1 kasika suvog kvasca
  • 4 kasike secera
  • 2 jajeta
  • 125 g margarina
  1. U odgovarajuci sud staviti kvasac,secer i toplo mleko pa dobro
  2. promesati.Dodati brasno i jaja i zamesiti testo.Ostaviti 30 minuta da
  3. nadodje.Nadoslo testo razvuci oklagijom debljine 0,5 cm pa premazati
  4. margarinom.1/3 testa prebaciti do polovine,zatim prebaciti i drugu
  5. trecinu.Ponovo razviti testo,premazati margarinom i
  6. preklopiti.Postupak ponoviti jos jednom.Zatim,testo razviti debljine 1
  7. cm pa casom ili okruglom modlom vaditi kronate (manjom casom vaditi
  8. sredinu).Ostaviti ih da odstoje 15 min pa ih prziti na zagrejanom ulju
  9. sa obe strane.Gotove kronate posuti secerom u prahu,preliti
  10. cokoladom,posuti orasima,lesnikom,keksom…

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.