Krstarica: Na Google se oslanjamo a za vestima jurimo svaki dan - Recepti i Kuvar online
Krstarica: Na Google se oslanjamo a za vestima jurimo svaki dan - Recepti i Kuvar online

NAJTRAŽENIJI POJMOVI NA INTERNETU U 2015. GODINI

Krstarica (www.krstarica.com), jedini srpski internet pretraživač, tradicionalno saopštava najtraženije pojmove na internetu. Ovi pojmovi ukazuju na to šta zaokuplja pažnju u Srbiji:

Gugl je na prvom mestu i na njega se oslanjamo u svakodnevnom zivotu. Gugl je naš kućni, odani prijatelj i pomoćnik u snalaženju sa novinama života koji nas okružuje, a sa njim smo i pametniji.

– Jurimo vesti od ranog jutra, kao da nam od njih sve zavisi, i kao da sve to najdirektnije utiče na nas. Najčešće se otvaraju sajtovi “Blica“, “Kurira” i “Informera“, kao da se vesti upoređuju. “Politika” i “Večernje novosti” su tu verovatno po navici i tradiciji, a posetioci Krstarice kao da sve vesti proveravaju posetom RTS-u.

Krstarica: Na Google se oslanjamo a za vestima jurimo svaki dan - Recepti i Kuvar online
Krstarica: Na Google se oslanjamo a za vestima jurimo svaki dan – Recepti i Kuvar online

– Kao da postoji udaljavanje od Fejsbuka, a i udaljavanje jednih od drugih. Ima se utisak da se ljudi sve ređe viđaju lično, a i kada se vide – ne gledaju jedan u drugog – već u telefon.

– Večito je interesovanje za horoskop i sanovnik – kao da sve više očekujemo od sudbine, jer u upravljanje sopstvenim životom manje verujemo, pa volimo lepe priče i dobra predskazanja.

YouTube se gleda. Za duže sadržaje niko nema vremena, a telefoni zamenjuju televiziju i bioskop.

Spisak najtraženijih pojmova na internetu u 2015. godini:

1. google
2. blic
3. vremenska prognoza
4. kurir
5. informer
6. posao u inostranstvu
7. penzija
8. facebook
9. kursna lista
10. rts
11. politika
12. loto
13. youtube
14. vecernje novosti
15. pricaonica
16. kuvar
17. horoskop
18. sanovnik
19. putovanja
20. igrice

Izvor: Krstarica (www.krstarica.com)

Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!