Kubeti – Suzana Mitić

Kubeti – Suzana Mitić

Kubeti – hrskava grickalica koja prosto mami…Probaš jednu i ne možeš odoleti…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kubeti – Suzana Mitić

  • 1 dl ulja
  • 2 dl mleka
  • 1 kasicica secera
  • 2 kasicice soli
  • 1/4 kocke kvasca
  • 100 gr prepecenog susama
  • prstohvat soli
  • kasika maka
  • gr oko 700brasna
  1. Zamesiti testo od svih sastojaka i ostaviti testo 20 minuta u frizideru.Razvuci koru cetvrtstu debljine prsta.Testo seci na tanke kaiseve,oko 3 mm sirine.Seci traku makazama na kockice sitno.
  2. Testo peci na 220 C .Kad se zapece protresti pleh i kasikom promesati vise puta,da se odlepe jedan od drugoga.Dok su vreli preliti sa 2 kasike ulja,malo soli i malo zacinskog bilja.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.