Kuglice sa višnjom – Ljiljana Stanković

Kuglice sa višnjom – Ljiljana Stanković

Kuglice sa višnjom – brzo i lako se pravi, još brže pojede.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Kuglice sa višnjom – Ljiljana Stanković

Kuglice sa višnjom – brzo i lako se pravi, još brže pojede.

  • 250 gr. margarina
  • 200 gr. šećera u prahu
  • 300 gr. čokolade za kuvanje
  • 200 gr. višnje
  • 48 komada minjona (papirne korpice)
  • 3 – 4 kašike meda
  • malo ruma i ukrasnih slatkih mrvica za posipanje
  1. Margarin otopiti na tihoj vatri, dodati šećer u prahu i čokoladu.
  2. Mešati varjačom dok se sve dobro ne otopi.
  3. Pomeriti s vatre te dodati 4 kašike meda i malo ruma.
  4. Dobro sve izjednačiti i vruću smesu sipati u minjone te praviti kuglice. Svakoj kuglici dodati 1-2 višnje.
  5. Odozgo ukrasiti mrvicama.
  6. Gotove kuglice ostaviti na hladnom da se stegnu.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kuglice sa višnjom – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.