Kuglof, tako lep kolač a pravi se na tako jednostavan i brz način. Možete ga jesti u svako doba dana i uz bilo koje piće.
Kuglof, kao doručak uz mleko, kafu, za užinu ili večeru uz čašu vina ili likera. Po nekom nepisanom pravilu čokoladni kuglof se služi uz crno vino ili kafu, dok se žuti kuglof služi uz belo vino ili čaj. Posut šećerom u prahu, preliven čokoladom, bez ikakvih prelivanja, jedinstven kolač.
Kuglof, uživanje u svakom zalogaju!!!
Kuglof, sastojci:
- 3 jaja,
- 100 gr šećera,
- 2 vanilin šećera,
- 100 gr maka, (nisam ga mlela),
- 1dl ulja,
- 1 rendana jabuka srednje veličine,
- 3 šoljice brašna i
- 1 prašak za pecivo.
Kuglof, priprema:
- Zagrejati rernu na 180°C.
- Kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti.
- Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, ulje, mak, rendanu jabuku, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup.
- Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne.
- Posuti šećerom u prahu.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!