Kuglof – Verica Poznanović

Kuglof, tako lep kolač a pravi se na tako jednostavan i brz način. Možete ga jesti u svako doba dana i uz bilo koje piće.

Kuglof, kao doručak uz mleko, kafu, za užinu ili večeru uz čašu vina ili likera. Po nekom nepisanom pravilu čokoladni kuglof se služi uz crno vino ili kafu, dok se žuti kuglof služi uz belo vino ili čaj. Posut šećerom u prahu, preliven čokoladom, bez ikakvih prelivanja, jedinstven kolač.

Kuglof, uživanje u svakom zalogaju!!!

Kuglof, sastojci:

  • 3 jaja,
  • 100 gr šećera,
  • 2 vanilin šećera,
  • 100 gr maka, (nisam ga mlela),
  • 1dl ulja,
  • 1 rendana jabuka srednje veličine,
  • 3 šoljice brašna i
  • 1 prašak za pecivo.

Kuglof, priprema:

  • Zagrejati rernu na 180°C.
  • Kalup za kuglof namastiti i pobrašnjaviti.
  • Umutiti jaja i šećer, dodati vanilin šećer, ulje, mak, rendanu jabuku, prašak za pecivo i brašno. Sve dobro umutiti i izručiti u kalup.
  • Pecite oko 35 minuta odnosno dok ne bude pečeno u zavinosti od rerne.
  • Posuti šećerom u prahu.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.