Kuglof.
Kuglof, sastojci:
- 4 jajeta,
- 5 kašika šećera,
- 2 kesice vanilin šećera,
- 100 g putera,
- 2 banane,
- 100 g kandiranog voća,
- 1 prašak za pecivo,
- 7 kašika brašna i
- 100 g suvih šljiva.
Kuglof, priprema:
- Umutiti jaja i šećer, dodati vanillin šećer, maslac i brašno. Sve dobro sjediniti.
- Dodati suve šljive, seckane banane, kandirano voće i na kraju prašak za pecivo.
- Kalup za kuglof podmazati i blago pobrašnjaviti.
- Uključiti rernu na 180°C (to uraditi kad počnete da sipate masu u kalup, dok vi završite sa sipanjem, rerna će se zagrejati) i pecite kuglof.
- Probati sa drvenim štapićem da li je kuglof pečen, ako se testo ne lepi za štapić pečen je.
- Ostaviti u kalupu da se ohladi.
- Kuglof izručite, posuti sa malo šećera u prahu. U stvari, kuglof dekorišite po vašoj trenutnoj inspiraciji.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!