Kukuruzni mafini – Suzana Mitić
Kukuruzni mafini – hrskavi i fini, idealni za dorucak.
Kukuruzni mafini – Suzana Mitić
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 9 kašika kukukruznog griza
- 9 kašika pšeničnog brašna
- 1 čaša jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 50 g salame sa povrćem
- 1 kiseli krastavčić
- malo susama
- Umutiti belanca mikserom u čvrst sneg, pa dodati žumanca. Dodati so, jogurt, kukuruzni griz i brašno. Kašikom izmešati i napraviti glatku masu. Dodati ulje, prašak za pecivo, seckanu salamu i krastavčić.
- Mafine puniti smesom.
- Svaki mafin posuti susamom.
- Peći na 200 C dok ne porumeni.
- Hrskavog je i neobičnog ukusa.
- Servirati po zelji.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!