Kulinarska federacija Srbije predstavila kalendar događaja u 2015. - Vesti | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Gordon Remzi na jesen u Beogradu

Na prednovogodišnjem koktelu koji je za prijatelje priredila Kulinarska federacija Srbije (KFS), Jovan Vukelić, predsednik Upravnog odbora KFS i Ivo Andrić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije šefova kuvara Srbije, uz druženje su  predstavili i planove za narednu godinu.

Jovan-Vukelic-i-Ivo-Andric-Prezentacija-KFS-Vesti-png

Kulinarska federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kulinara pod čijim krovom punu saradnju ostvaruju Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske asocijacijeSrbije. Ova Asocijacija je ujedno i punopravni član Svetske asocijacije šefova (World Association of Cheefs Societies (WASC)

Okupljeni oko ideje unapređenja profesije pre svega kroz unapređenje znanja naših kulinara, ova Asocijacija ide dalje šireći polja delovanja kroz organizovanje različitih događaja za sve zaljubljenike u gastronomiju. Jedan od osnovnih ciljeva KFS je i promocija domaće, zdrave hrane.

Za 2015. godinu pripremili su veoma intenzivan program gastronomskih aktivnosti, pa evo samo nekih koji su već zakazani.

U martu će KFS organizovati “Master Class Udruženja barmena Srbije” i tom prigodom će vrhunski profesionalci pokazati zainteresovanima kako se prave zahtevni kokteli. Istog meseca će biti organizovan i “Master Class Udruženja somelijera Srbije” s temom – uklapanje hrane i vina.

Tokom aprila i maja organizovaće časove kuvanja širom Srbije. Učešće u ovom putujućem gastro–karavanu uzeće i neki od ambasadora, članova i prijatelja KFS, poput Jovice Jovičića, Cezara Bartolinija, ali i našeg popularnog gastro nomada, Lepog Brke.

Kruna naredne godine je drugi po redu “Beogradski gastro fest” koji će se održati u oktobru. Festival će ponovo okupiti najveće svetske kuvare, poslastičare, barmene i somelijere. Kako je partner prvog “Beogradskog gastro festivala” bio Gordon Remzi, živa legenda svetske gastronomije, organizatori očekuju da im se u oktobru pridruži i kao predavač. U Kulinarskoj federaciji Srbije su več započeli pregovore o učešću na festivalu i sa nekim od najvećih zvezda kanala “24 Kitchen“.

Zahvaljujući pohvalama učesnika i gostiju na organizaciji prvog “Beogradskog gastro festivala”, ovaj događaj je uvršten u zvanični kalendar događaja Svetske asocijacije šefova kuvara koja broji više od 12 miliona članova.

Pogledajte zvanični plan aktivnosti Kulinarske federacije Srbije za 2015. godinu, na ovom linku >>>>

B. G. Gajić