Kulinarska federacija Srbije predstavila kalendar događaja u 2015. – Vesti

Gordon Remzi na jesen u Beogradu

Na prednovogodišnjem koktelu koji je za prijatelje priredila Kulinarska federacija Srbije (KFS), Jovan Vukelić, predsednik Upravnog odbora KFS i Ivo Andrić, predsednik Upravnog odbora Asocijacije šefova kuvara Srbije, uz druženje su  predstavili i planove za narednu godinu.

Jovan-Vukelic-i-Ivo-Andric-Prezentacija-KFS-Vesti-png

Kulinarska federacija Srbije (KFS) je udruženje profesionalnih kulinara pod čijim krovom punu saradnju ostvaruju Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske asocijacijeSrbije. Ova Asocijacija je ujedno i punopravni član Svetske asocijacije šefova (World Association of Cheefs Societies (WASC)

Okupljeni oko ideje unapređenja profesije pre svega kroz unapređenje znanja naših kulinara, ova Asocijacija ide dalje šireći polja delovanja kroz organizovanje različitih događaja za sve zaljubljenike u gastronomiju. Jedan od osnovnih ciljeva KFS je i promocija domaće, zdrave hrane.

Za 2015. godinu pripremili su veoma intenzivan program gastronomskih aktivnosti, pa evo samo nekih koji su već zakazani.

U martu će KFS organizovati „Master Class Udruženja barmena Srbije“ i tom prigodom će vrhunski profesionalci pokazati zainteresovanima kako se prave zahtevni kokteli. Istog meseca će biti organizovan i „Master Class Udruženja somelijera Srbije“ s temom – uklapanje hrane i vina.

Tokom aprila i maja organizovaće časove kuvanja širom Srbije. Učešće u ovom putujućem gastro–karavanu uzeće i neki od ambasadora, članova i prijatelja KFS, poput Jovice Jovičića, Cezara Bartolinija, ali i našeg popularnog gastro nomada, Lepog Brke.

Kruna naredne godine je drugi po redu „Beogradski gastro fest“ koji će se održati u oktobru. Festival će ponovo okupiti najveće svetske kuvare, poslastičare, barmene i somelijere. Kako je partner prvog „Beogradskog gastro festivala“ bio Gordon Remzi, živa legenda svetske gastronomije, organizatori očekuju da im se u oktobru pridruži i kao predavač. U Kulinarskoj federaciji Srbije su več započeli pregovore o učešću na festivalu i sa nekim od najvećih zvezda kanala „24 Kitchen„.

Zahvaljujući pohvalama učesnika i gostiju na organizaciji prvog „Beogradskog gastro festivala“, ovaj događaj je uvršten u zvanični kalendar događaja Svetske asocijacije šefova kuvara koja broji više od 12 miliona članova.

Pogledajte zvanični plan aktivnosti Kulinarske federacije Srbije za 2015. godinu, na ovom linku >>>>

B. G. Gajić

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Kulinarska federacija Srbije predstavila kalendar događaja u 2015. – Vesti

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.