Kuvar – koji su najbolji recepti iz marta 2015.?

34

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Najbolji recepti iz marta 2015.

Koji su najbolji recepti u martu 2015.? – kratko podsećanje na najbolje recepte koji su objavljeni na portalu Recepti i Kuvar online u mesecu martu.

Od ukupno prispelih 77 recepata, naš žiri, čiji je predsednik bio Zoran Modli, ocenio je i izabrao najuspešnijih 5 recepata:

 1.Urnebesna tuna – Nebojša Peović8,7
 2.Mocart kugle – Snežana Kitanović7,8
 3.Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić7,1
 4.Rolat sa makom – Suzana Mitić6,1
 5.Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović6,6

Na jednom mestu, podsećamo vas koji su najbolji recepti u martu 2015.

Najbolji recept meseca marta bio je: Urnebesna tuna

Urnebesna tuna – Nebojša Peović

Urnebesna tuna – neobična salata od tunjevine. Dekorisati tankim slojem majoneza.

Urnebesna tuna - Nebojša Peovic - Recepti i Kuvar online
Urnebesna tuna – Nebojša Peovic – Recepti i Kuvar online
Sastojci
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 beli luk
  • 2 lista zelene salate
  • 2 parceta hleba
  • 50g krem sira
  • 300g sitnog sira
  • 1 kasicica origana
  • 300g ajvara
  • majonez po zelji
Uputstva
  • Crni luk iseći na dva dela i prvu polovinu iseckati sitno i pomešati sa tunjevinom. Beli luk sitno iseckati i dodati pomešanoj tunjevini.
  • Uzeti veliki list zelene salate, staviti na sredinu tanjira i na njega sipati smesu.
  • Iseći parče hleba i odvojiti koricu od sredine.
  • Koricom obmotati tunjevinu i list zelene salate, a sredinu hleba iseći na četiri jednaka dela i rasporediti ih po tanjiru kao na slici.
  • Iseći drugu polovinu crnog luka,beli luk i krem sirom premazati svaki deo sredine hleba zajedno sa lukom.
  • Začiniti origanom po želji.
  • Pomešati ajvar i sitni sir, napraviti urnebes salatu i aranžirati po obodima tanjira.
  • Dekorisati tankim slojem majoneza.
  • U slucaju da tunjevina ispusti visak ulja ne mora se dodavati majonez. Moze se dodati i tucana ljuta paprika.

A, zatim slede…

Mocart kugle – Snežana Kitanović

Mocart kugle – samo ko je probao mocart kugle može da prepozna da su ove najsličnije originalu.

Mocart kugle - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Mocart kugle – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 250gr. marcipan mase
  • 200gr. nugat mase
  • 100gr. čokolade za kuvanje
  • 100gr. sirovog badema
  • 100gr. šećera u prahu
  • gusti šećerni rastvora
  • aroma gorkog badema
  • 100gr.pečenih i samlevenih lešnika
  • 2 kašike prah šećera
  • 100gr. čokolade za kuvanje
Uputstva
  • Od nugat mase praviti manje kuglice a zatim ih uvijati u marcipan masu.
  • Tako formirane kuglice umakati u čokoladu za kuvanje koju ste otopili sa malo margarina.
  • Za marcipan masu potrebno je:
  • 100gr.sirovog badema
  • 100gr.šećera u prahu
  • gusti šećerni rastvora
  • aroma gorkog badema
  • Popariti badem vrelom vodom, skinuti mu kožicu i ostaviti ga da se dobro osuši (da bi se lakše samleo).
  • Nakon toga pomešati ga sa prah šećerom i staviti fa u blender da se melje 2-3min, dok se ne dobije fini prah.
  • Izručiti masu u činiju, dodati aromu gorkog badema i naliti sa malo šećernog rastvora.
  • Za šećerni rastvor pomešati 50gr. šećera i 50ml. vode, staviti da masa proključa, a onda je dobro ohladiti.
  • Mesiti rukom kao testo, uz dolivanje rastvora po potrebi, sve dok se ne dobije glatka masa koja se može oblikovati i koja se ne lepi pri mešenju.
  • Za nugat masu potrebno je:
  • 100gr.pečenih i samlevenih lešnika
  • 2 kašike prah šećera
  • 100gr. čokolade za kuvanje
  • Ispečenim i samlevenim  lešnicima dodati prah šećer, zatim ih staviti u blender i  blendirati na najjačoj brzini sve dok masa ne postane kao nauljena.
  • Istopiti čokoladu i prohladiti je a zatim je dodati u lešnike i blendirati dok masa ne postane glatka.
Pročitaj još

Mark Nofler

Pohovani gedžeti

Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić

Piletina sa pečurkama i rižotom – veoma lep i ukusan obrok.Rižoto i pečurke daju vema lep ukus jelu a piletina je nešto posebno….

Piletina sa pečurkama i rižotom - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online
Sastojci
  • Pileći bataci
  • 250g. pirinča
  • 250g. šampinjona
  • 1 veća šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 česne belog luka
  • 1 dl. belog vina
  • 2 dl. vode.
Uputstva
  • Izdinstati začinjene batake na malo masnoće kada su bataci gotovi izvaditi ih iz šerpe.
  • U šerpi gde su se pržili bataci dodati sitno isečen crni i beli luk,i iseckanu na kockice šargarepu ,dodati malo soli(da luk omekša).
  • Kada luk postane staklast dodati opran pirinač i potepeno dodavati belo vino i vodu.
  • Dinstati na tihoj vatri oko 20min,zatim dodati očišćene i iseckane šampinjone-dinstati još 10-15min.
  • Pred kraj začiniti po ukusu ….(Nekad treba više a nekad manje vode za pirinač zavisi od vatre).

Rolat sa makom – Suzana Mitić

Rolat sa makom – hladno predjelo kome ne možete odoleti. Dekorativno i ukusno.

Rolat sa makom - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Rolat sa makom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 4 jajeta
  • 3 kašike brašna
  • 2 kašike maka
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo
    Za premazivanje rolata:
  • 200 g sira
  • 100 g šunkarice
Uputstva
  • Umutiti prvo belanca u čvrst sneg. Dodati žumanca i sve zajedno mutiti mikserom. Dodati ulje, mak, brašno, so, prašak za pecivo i sve zajedno promešati varjačom. Pleh obložiti pek papirom, isipati smesu i peći je na 200 C, 7-10 minuta.
  • Pečenu koru staviti na vlažnu krpu i uviti je u vidu rolata dok je još vruća. Ohlađenu koru premazati umućenim sirom, poređati krugove šunkarice i uviti rolat. Ostaviti u frižideru da se sjedine sastojci. Služiti hladno.

Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović

Pita od kukuruznih kora sa koprivom – kopriva je riznica zdravlja i vitamina, toplo preporučujem.

Pita od kukuruznih kora sa koprivom - Snežana Kitanović | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Sastojci
  • 1/2 kg. kukuruznih kora za pitu
  • 4 jaja
  • šoljica jogurta
  • 300 gr. sira
  • 3 struka mladog belog luka
  • pola šoljice ulja
  • vrhovi mlade koprive
Uputstva
  • U ključalu vodu staviti koprivu kvati je 3-4 minuta, ocediti ocediti i sitno iseckati.
  • Umutiti smesu od jaja, sira i jogurta, dodati koprivu, seckani beli luk i njome filovati kore i to na sledeći način.
  • Kukuruzne kore, zbog debljine, preseći na pola.
  • Svaku polovinu poprskati sa malo ulja, saviti na pola i naneti fil.
  • Savijati je naizmenično u trougao celom dužinom, pa ređati u pleh.
  • Trouglove premazati umućenim žumancem i peći 20-25min. na 200C.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More