Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Lagana torta sa grožđem – Zuzana Grnja

0

Lagana torta sa grožđem – Zuzana Grnja

Lagana torta sa grožđem – lagana torta, koja se brzo sprema!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Lagana torta sa grožđem - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Lagana torta sa grožđem – Zuzana Grnja

Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 25 minutes
Ukupno vreme 45 minutes
Broj osoba 1

Sastojci

  • Kora:
  • 500 gr gotovih tankih kora
  • Fil:
  • 6 dl slatke pavlake
  • 2 dl jogurta
  • 8 kašika šećera u prahu
  • 25 gr želatina
  • 1/2 kg crnog grožđa

Uputstvo za pripremu

  1. Od kora iseci 12 krugova precnika 25cm. Uzeti tri kruga pa svaki malo premazati uljem, staviti ih jedan na drugi u pleh podmazan uljem i peci na 200 stepeni oko pet minuta. Isto uraditi i sa preostalim krugovima ( treba da se dobiju cetiri kore ).
  2. U vecoj posudi ulupati cvrsto slatku pavlaku, a zelatin preliti sa 2dl. vode.
  3. U jogurt umesati secer u prahu a zatim i otopljen zelatin pa sve dodati slatkoj pavlaci i mutiti mikserom da se sve lepo sjedini.
  4. Prvu koru staviti na tacnu za posluzivanje i premazati je filom. Grozdje oprati, skinuti zrna s peteljki, prepoloviti ih i ocistiti od semenki pa rasporediti po filu. Prekriti drugom korom i tako redjati dok se svi sastojci ne utrose.
  5. Gotovu tortu staviti u frizider da se ohladi i stegne. Na kraju tortu posuti secerom u prahu, ili dekorisati po zelji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.