LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT)

Ovaj lagani kolač savršen je za prolećnu atmosferu u dvorištu sa vašim prijateljima. Bez kuvanja tokom vrelog dana, pravo je osveženje.

Kada iznesete ovu zamrznutu lepoticu, svi će se naći u čudu. Biće uvereni da ste sate proveli u kuhinji spremajući je, a zapravo bilo vam je potrebno tek nekoliko minuta.

PROČITAJ: TORTA OD JABUKA

Još jedna od prednosti ovog kolača je da ga možete zasladiti po želji i dodati vaše omiljeno voće. Bićete sigurni šta ste stavili u njega, za razliku od kupovnih koji su puni veštačkih aroma i emulgatora koji su štetni po vaše zdravlje.

Sastojci:

Sladoled:
  • 400 ml svežeg sirovog kokosovog mleka
  • 1/4 šolje sirovog prirodnog zaslađivača (agave, javorov sirup…)
  • 1 banana
Braon kora:
  • 1/3 šolje oraha
  • 1/3 šolje sirovog ovsa
  • 2/3 šolje urmi (datulje)
  • 2 kašike mlevenog rogača
Voće:
  • 2 šolje bilo svežeg ili zamrznutog voća po želji
BKTV news - LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT) - print screen
BKTV news – LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT) – print screen

Priprema:

  • Pripremite posudu za tortu. Pronađite činiju u koju može da stane oko 6 šoljica, ili koristite malu modlu za kolač u obliku kupole i obložite je sa folijom. Alternativno možete jednostavno uraditi ov koristeći normalnu modlu za tortu. Poređajte sa strane modle za tortu ili činije sa izabranim voćem.
  • Sladoled blendajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka. Sipajte ga potom u modlu ili u vašu činiju i staviti u zamrzivač da očvrsne na oko 3 do 4 sata.
  • Braon koru ćete napraviti tako što dodate orahe, ovas i kakao u blender i pulsirajte, dok ne postanu nalik brašnu. Dodajte urme i blendajte sve dok smesa ne počne da se drži zajedno.
  • Postavite na „vrh“ vaše sladoled torte (to će postati dno kada je okrenete kasnije). Stavite u frižider na oko sat vremena. Zatim pažljivo izvadite tortu na tanjir i skinite folije.

Ukrasite po želji, secite u kriške, i malo odmrznite pre jela.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT)

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.