LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT)

0

Ovaj lagani kolač savršen je za prolećnu atmosferu u dvorištu sa vašim prijateljima. Bez kuvanja tokom vrelog dana, pravo je osveženje.

Kada iznesete ovu zamrznutu lepoticu, svi će se naći u čudu. Biće uvereni da ste sate proveli u kuhinji spremajući je, a zapravo bilo vam je potrebno tek nekoliko minuta.

PROČITAJ: TORTA OD JABUKA

Još jedna od prednosti ovog kolača je da ga možete zasladiti po želji i dodati vaše omiljeno voće. Bićete sigurni šta ste stavili u njega, za razliku od kupovnih koji su puni veštačkih aroma i emulgatora koji su štetni po vaše zdravlje.

Sastojci:

Sladoled:
  • 400 ml svežeg sirovog kokosovog mleka
  • 1/4 šolje sirovog prirodnog zaslađivača (agave, javorov sirup…)
  • 1 banana
Braon kora:
  • 1/3 šolje oraha
  • 1/3 šolje sirovog ovsa
  • 2/3 šolje urmi (datulje)
  • 2 kašike mlevenog rogača
Voće:
  • 2 šolje bilo svežeg ili zamrznutog voća po želji
BKTV news - LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT) - print screen
BKTV news – LAGANI KOLAČ: Voćna sladoled torta koja če okupirati sva vaša čula (RECEPT) – print screen

Priprema:

  • Pripremite posudu za tortu. Pronađite činiju u koju može da stane oko 6 šoljica, ili koristite malu modlu za kolač u obliku kupole i obložite je sa folijom. Alternativno možete jednostavno uraditi ov koristeći normalnu modlu za tortu. Poređajte sa strane modle za tortu ili činije sa izabranim voćem.
  • Sladoled blendajte sve sastojke dok smesa ne postane glatka. Sipajte ga potom u modlu ili u vašu činiju i staviti u zamrzivač da očvrsne na oko 3 do 4 sata.
  • Braon koru ćete napraviti tako što dodate orahe, ovas i kakao u blender i pulsirajte, dok ne postanu nalik brašnu. Dodajte urme i blendajte sve dok smesa ne počne da se drži zajedno.
  • Postavite na „vrh“ vaše sladoled torte (to će postati dno kada je okrenete kasnije). Stavite u frižider na oko sat vremena. Zatim pažljivo izvadite tortu na tanjir i skinite folije.

Ukrasite po želji, secite u kriške, i malo odmrznite pre jela.

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.