Lagani letnji tiramisu bez jaja u kremi!

Lagani letnji tiramisu bez jaja u kremi!

Letnji tiramisu, sastojci (za kalup 30 x 20cm):

  • 250 g – 300 g piškota
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 250 g maskarpone sira
  • 5 kašika prah šećera
  • 12 g instant kafe
  • 0,5 l mlake vode
  • kakao prah za posipanje

Okvirno vreme pripreme 20 minuta.

Letnji tiramisu, priprema:

  • rastvoriti instant kafu u mlakoj vodi
  • umutiti maskarpone sir sa prah šećerom
  • uz postepeno dodavanje slatke pavlake nastaviti sa mućenjem kreme
  • kalup premazati tankim slojem kreme
  • umakati piškote u kafu i ređati u kalup ravnomerno
  • premazati piškote u kalupu sa polovinom od ostatka kreme
  • posuti kakao prahom
  • ponoviti postupak sa piškotama
  • preostalom kremom premazati i dekorisati kolač
  • na kraju posuti kakao prahom i ostaviti da se dobro ohladi

Prijatno!

Video recept:

https://www.youtube.com/watch?v=4CvnmogQBhg

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Lagani letnji tiramisu bez jaja u kremi!

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.