Lavaš – postoje dve vrste lavaša, s kvascem i bez kvasca. Bez kvasca se jako brzo pravi.
Lavaš, sastojci:
- 2,5 čaše brašna,
- 2 kašike kiselog mleka,
- 1 kašičica soli,
- 1 čaša vode u koju je dodato malo sirćeta .
Lavaš, priprema:
- U činiji lagano pomešati brašno, kiselo mleko i so, pa polako dodati vodu, zamesiti testo koje treba da je mekano.
- Od testa napraviti loptice nešto veće od oraha (veličina zavisi i od tiganja u kome će se lavaš peći), ostaviti da se malo odmore, pa onda svaku razviti oklagijom da bude veoma tanka.
- Razvučeno testo peći u zagrejanom tiganju.
- Pečeni lavaš slagati jedan na drugi i dobro pokriti kuhinjskom krpom da se ne osuši.
- Lavaš se može mazati maslacem, puniti sirom, raznim salatama od povrća ili mesa, a potom uviti u rolnu poput palačinke.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!