Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić

Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić

Lažne kiflice sa viršlama – lažne ali veoma ukusne!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić

  • 6 kora za pitu
  • 5 virsli
  • 3 dl jogurta
  • 2 jajeta
  • 0,5 dl ulja
  • 1/2 peciva
  • 3 kasike ravnegriza
  • susam
  • so
  1. U odgovarajucoj posudi umutiti jogurt ,jaja, prasak za pecivo, ulje, griz i malo soli po ukusu.
  2. Jednu koru za pitu premazati pomocu kuhinjske cetke smesom od jogurta. Prekriti je drugom korom i premazati smesom. Staviti trecu koru i nju premazati. Zatim duz jednog kraja kore rasporediti dve cele i jednu polovinu virsle jednu do druge, pa kore pazljivo urolati.
  3. Oblikovanu rolnu iseci na pet jednakih delova. Na isti nacin od preostalog materijala oblikovati jos jednu rolnu i takodje je iseci. Pleh obloziti papirom za pecenje i poredjati u njega rolnice sa virslama. Premazati ih smesom od jogurta i posuti prepecenim susamom.
  4. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.