Leblebija sa pečenom paprikom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Leblebija sa pečenom paprikom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Leblebija sa pečenom paprikom – Jadranka Blažić

Leblebija sa pečenom paprikom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Leblebija sa pečenom paprikom – Jadranka Blažić

leblebija sa pecenom paprikom Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Leblebija sa pečenom paprikom.

  • 300 ml skuvane leblebije
  • 1 kasika tahinija
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • so
  • biber
  • zacini
  • malo pecenog crnog luka
  • malo belog luka svezeg za aromu
  • 1 veca mesnata pecena crvena paprika
  1. Namaz od leblebije se brzo spremi ako volite domaci. Svako ga sprema na svoj nacin.
  2. Kada kuvam leblebiju, u vodi u kojoj se kuva, posolim i zacinim po ukusu. Na taj nacim leblebija bude ukusnija nego kada se posoli i zacini posle kuvanja. Dodam so, biber, crni i beli luk u prahu, seckano lisce od celera, malo pecenog crnog luka. Kada je leblebija skuvana procedim je ali vodu u kojoj se kuvala sacuvam malo da imam da podesim gustinu namaza ako je to potrebno. U blender stavim skuvane leblebije, tahini, maslinovog ulja, nacedim limunovog soka i vrlo malo belog luka svezeg samo da dobije aromu. Ukljucim da se miksa i ako je previse gusto dodam malo tecnosti u kojoj se kuvalo. Ovo vam je osnova namaza od leblebije. Ohladjeno drzim u frizideru i ne znam koliko je rok trajanja jer to se kod nas brzo potrosi.
  3. Nadovezacu se na ovaj recept jer je ovde razlika samo u dodavanju pecene crvene paprike. U blender zajedno sa leblebijom ubacim da se miksa i jedna crvena pecena paprika, ociscena od semena i ljuske.
  4. Kombinacija sa pecenom paprikom je pun pogodak, jer taj prepoznatljivi miris pecene paprike, daje posebnu notu, ovom vec samom po sebi divnom namazu. Ovo je moj najdrazi namaz od leblebije.