Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Leblebija sa pečenom paprikom – Jadranka Blažić

0

Leblebija sa pečenom paprikom – Jadranka Blažić

Leblebija sa pečenom paprikom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Leblebija sa pečenom paprikom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Leblebija sa pečenom paprikom – Jadranka Blažić

Leblebija sa pečenom paprikom.
Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 1 hour 30 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes

Sastojci

  • 300 ml skuvane leblebije
  • 1 kasika tahinija
  • 2 kasike maslinovog ulja
  • 1/2 limuna
  • so
  • biber
  • zacini
  • malo pecenog crnog luka
  • malo belog luka svezeg za aromu
  • 1 veca mesnata pecena crvena paprika

Uputstvo za pripremu

  1. Namaz od leblebije se brzo spremi ako volite domaci. Svako ga sprema na svoj nacin.
  2. Kada kuvam leblebiju, u vodi u kojoj se kuva, posolim i zacinim po ukusu. Na taj nacim leblebija bude ukusnija nego kada se posoli i zacini posle kuvanja. Dodam so, biber, crni i beli luk u prahu, seckano lisce od celera, malo pecenog crnog luka. Kada je leblebija skuvana procedim je ali vodu u kojoj se kuvala sacuvam malo da imam da podesim gustinu namaza ako je to potrebno. U blender stavim skuvane leblebije, tahini, maslinovog ulja, nacedim limunovog soka i vrlo malo belog luka svezeg samo da dobije aromu. Ukljucim da se miksa i ako je previse gusto dodam malo tecnosti u kojoj se kuvalo. Ovo vam je osnova namaza od leblebije. Ohladjeno drzim u frizideru i ne znam koliko je rok trajanja jer to se kod nas brzo potrosi.
  3. Nadovezacu se na ovaj recept jer je ovde razlika samo u dodavanju pecene crvene paprike. U blender zajedno sa leblebijom ubacim da se miksa i jedna crvena pecena paprika, ociscena od semena i ljuske.
  4. Kombinacija sa pecenom paprikom je pun pogodak, jer taj prepoznatljivi miris pecene paprike, daje posebnu notu, ovom vec samom po sebi divnom namazu. Ovo je moj najdrazi namaz od leblebije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.