Ledene kocke – Jelena Nikolić

Ledene kocke – Jelena Nikolić

Ledene kocke – najbolje ledene kocke 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ledene kocke – Jelena Nikolić

  • za koru:
  • 4 jajeta
  • 4 kasike secera
  • 3 kasike brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • za sirup:
  • 200 g secera
  • 250 ml vode
  • za fil:
  • 500 ml mleka
  • 120 g secera
  • 80 g brasna
  • 20 g gustina
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 1 kesica vanilin secera
  • za cokoladnu glazuru:
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 1 kasika ulja
  1. Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca pa brasno i kakao. Dobro izmesati. Usuti u pleh (35×25), podmazan ili oblozen papirom za pecenje. Peci oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  2. Skuvati sirup od secera i vode. Kad pocne da kljuca, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta iskljuciti i ostaviti jos 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim serbetom.
  3. Razmutiti brasno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti secer i zagrejati (ali da ne prokljuca). Usuti brasno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti maslac ( ili margarin), dodati vanilin secer i pomesati sa dobro ohladjenom kasicom. Fil staviti preko kore.
  4. Cokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseci kocke.
  5. Uzivajte u ukusu!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.