Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Ledene kocke – Jelena Nikolić

0

Ledene kocke – Jelena Nikolić

Ledene kocke – najbolje ledene kocke 🙂

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ledene kocke - Jelena Nikolić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ledene kocke – Jelena Nikolić

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour

Sastojci

  • za koru:
  • 4 jajeta
  • 4 kasike secera
  • 3 kasike brasna
  • 2 kasike kakaoa
  • za sirup:
  • 200 g secera
  • 250 ml vode
  • za fil:
  • 500 ml mleka
  • 120 g secera
  • 80 g brasna
  • 20 g gustina
  • 250 g maslaca ili margarina
  • 1 kesica vanilin secera
  • za cokoladnu glazuru:
  • 100 g cokolade
  • 3 kasike mleka
  • 1 kasika ulja

Uputstvo za pripremu

  1. Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca pa brasno i kakao. Dobro izmesati. Usuti u pleh (35x25), podmazan ili oblozen papirom za pecenje. Peci oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  2. Skuvati sirup od secera i vode. Kad pocne da kljuca, smanjiti temperaturu, posle 3 minuta iskljuciti i ostaviti jos 5 minuta pa skloniti sa ringle da se prohladi. Toplu koru preliti toplim serbetom.
  3. Razmutiti brasno i gustin sa malo mleka. U ostatak mleka staviti secer i zagrejati (ali da ne prokljuca). Usuti brasno i gustin, smanjiti temperaturu i zakuvati kasicu. Ohladiti. Umutiti maslac ( ili margarin), dodati vanilin secer i pomesati sa dobro ohladjenom kasicom. Fil staviti preko kore.
  4. Cokoladu otopiti sa mlekom i uljem i preliti preko fila. Ostaviti da se ohladi i stegne. Iseci kocke.
  5. Uzivajte u ukusu!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.