Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile – Zorica Stajić

0

Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile – idealna poslastica koja će vas osvežiti tokom letnjih vrućina…

Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - idealna poslastica koja će vas osvežiti tokom letnjih vrućina...
Obrok Desert
Kuhinja Internacionalna
Vreme pripreme 30 minutes
Termicka obrada 10 minutes
Ukupno vreme 1 hour 40 minutes
Broj osoba 10 osoba

Sastojci

ZA PRVI DEZERT:

  • 250 gr sladoleda od vanile
  • 0,5 čaše kisele pavlake
  • 2 dl punomasnog jogurta
  • 3 kašike prah šećera
  • 10 gr želatina
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 30 gr ekspandiranog pirinča belog
  • 50 gr putera

ZA DRUGI DEZERT:

  • 250 gr sladoleda od čokolade
  • 0,5 čaše kisele pavlake
  • 2 dl punomasnog jogurta
  • 3 kašike prah šećera
  • 10 gr želatina
  • 50 gr čokolade za kuvanje
  • 1 dl soka od višanja
  • 3 kašike gustina

Uputstvo za pripremu

  1. Rastvorite želatin sa 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. U dublju posudu stavite skoro odmrznut sladoled, dodajte prah šećer, vanilu, kiselu pavlaku i jogurt pa sve dobro sjedinite. Na kraju dodajte želatin koji ste sasvim malo zagrejali i sve zajedno umutite mikserom. Stavite u friz da se malo stegne. Za to vreme otopite 50 gr čokolade sa 30 gr putera, pa kada se čokolada otopi dodajte ekspandirani pirinač, sve promešajte i sklonite da se ohladi. Hladnu smesu iseckajte sitno nožem ili izlomite rukama.
    Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  2. Duguljast uzan kalup obložite tankom alu folijom pa na dno stavite trećinu polusmrznute smese. Preko nanesite polovinu pripremljene čokolade sa pirinčem, ponovo stavite deo smese, pa ostatak čokolade sa pirinčem i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i stavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu. Na paru otopite 50 gr čokolade sa 20 gr putera pa prelijte preko dezerta.
    Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  3. Za drugi dezert uradite sve isto samo što ćete u pripremljenu smesu dodati seckanu čokoladu i lagano izmešati. U manju posudu stavite 1 dl soka od višanja i 1/2 dl vode u koji ste rastvorili gustin i kuvajte dok se ne zgusne.
    Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
  4. Duguljast uzan kalup obložite tankom folijom, sipajte trećinu polusmrznute smese, preko nanesite polovinu želea od višanja, ponovo red smese, pa žele i na kraju ostatak smese. Pokrijte folijom i ostavite u friz da se dobro stegne. Okrenite na dugačku tacnu.
    Ledeni dezert sa sladoledom od čokolade i vanile - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.